Dodik: Ljubiša Ćosić kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva

09.06.2020. 21:46
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva biti predsjednik Opštinskog odbora ove stranke u Istočnom Novom Sarajevu Ljubiša Ćosić, te da vjeruje da će SNSD na predstojećim lokalnim izborima ostvariti značajnu pobjedu.

- Vjerujemo da ćemo ovdje u opštini Istočno Novo Sarajevo i u drugim opštinama koje obuhvata grad Istočno Sarajevo obilježeti značajnu pobjedu jer SNSD zaista ima razloga da to očekuje, pošto smo mnogo toga uradili - rekao je Dodik novinarima uoči početka Opštinske izborne konferencije SNSD-a u Istočnom Novom Sarajevu.

On je naglasio da SNSD sa obrazom može izaći u javnost, među ljude i na izbore, jer su mnogi projekti koji su na ovom području realizovani rezultat ideja ljudi iz ove stranke, te u koordinaciji lokalnih vlasti sa Vladom Republike Srpske.

- Ostaje /sportska/ dvorana, mnogo stvari je urađeno njihovim angažmanom. Urađena je Bolnica `Srbija`. Učinili smo sve da bismo riješili gotovo sve komunalne infrastrukturne probleme i nastavljamo da gradimo i poboljšavamo standard i život ovdje. Zato vjerujem da SNSD u Istočnom Novom Sarajevu ima velike šanse za pobjedu - naglasio je Dodik.

On je podsjetio da su mu prilikom ranijih posjeta Istočnom Sarajevu, dok je još bio predsjednik Vlade Srpske, kandidovani određeni problemi - od bolnice pa do puta prema Jahorini, a da danas nema nijednog od tih pitanja koje nije riješeno.

- Ovdje sada moramo da činimo sve da obezbijedimo ljudima što više radnih mjesta, da obezbijedimo što je moguće bolji kolektivni i individualni standard stanovanja - rekao je Dodik, ističući da lokalna zajednica i Vlada Srpske zajednički vode računa o ovom strateškom prostoru u Srpskoj, kako treba da ostane i u budućnosti.

- Zato se mi večeras okupljamo ovdje da našoj partiji i našoj opštinskoj organizaciji damo novu snagu, novi motiv i htijenje za političku borbu jer mislimo da SNSD za to ima pravo - poručio je Dodik.

Ljubiša Ćosić, koji je večeras reizabran za predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Istočno Novo Sarajevo, uvjeren je da će ova stranka zajedno sa svojim koalicionim partnerima i ove godine ostvariti ubjedljivu pobjedu na izborima za načelnika i SO, kao što to radi od 2006. godine i na lokalnim i na opštim izborima.

- Mislim da ćemo komotno formirati skupštinsku većinu - rekao je Ćosić.

Podsjećajući da su od 19 odbornika u SO Istočno Novo Sarajevo, 17 odbornici skupštinske većine, a svega dva opozicije, Ćosić je ocijenio da to potvrđuje dominaciju SNSD-a u ovoj lokalnoj zajednici, ali i podršku građana onome što opštinske vlasti rade.

On je dodao da je u Istočnom Novom Sarajevu više od 2.000 članova SNSD-a.

Ćosić je posebno zahvalio Dodiku na večerašnjem prisustvu izbornoj konferenciji, ističući da je kao predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH podržao sve što je dogovarano za ovu lokalnu zajednicu.

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji SNSD-a Istočnog Novog Sarajeva, pored izbora Opštinskog odbora stranke, podnesen je izvještaj za prethodni izborni period, a usvojeni su i akti o unutrašnjoj organizaciji.

Ćosić je konstatovao da se večerašnjom izbornom konferencijom završava proces započet mjesnim izborima krajem prošle i početkom ove godine. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    7h 19m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    10h 5m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    9h 38m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    12h 45m
    1
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    23h 43m
    1