Dodik nakon sjednice Predsjedništva pozvao Komšića da podnese ostavku

19.02.2020. 15:15
0
IZVOR: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sjednici Predsjedništva glasao protiv zapisnika, dnevnog reda i svih predloženih tačaka, ali da je na svemu tome preglasan.

Dodik je novinarima rekao da je tražio da se u dnevni red uvrsti tačka o utvrđivanju odgovornosti predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i prepiske sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava, čime je prekršio Ustav i poslovnik o radu Predsjedništva, ali da su Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović to odbili.

Dodik je rekao da je njegov cilj da se utvrdi odgovornost, ocijenivši da bi Komšić, ako ima moralnog digniteta i ukoliko mu je stalo do zemlje koju “tako žučno zastupa”, trebalo da podnese ostavku.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    7h 58m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    9h 13m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    15h 4m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    13h 31m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    15h 23m
    0