Dodik: Pale su jedna od najperspektivnijih opština ovog dijela Srpske

28.08.2019. 13:44
1
IZVOR: Katera

Rukovodstvo opštine Pale uz prisustvo premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika služenjem Svete liturgije, litijom ulicama Pala i polaganjem vijenaca na spomen poginulim borcima VRS proslavila je danas Veliku Gospojinu - krsnu slavu hrama Uspenja i opštine Pale.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rukovodstvu opštine i građanima Pala krsnu slavu i podsjetio da su Pale danas jedna od najperspektivnijih opština u ovom dijelu Srpske.

- Značajni dio Olimpijskog centra "Jahorina" pripada ovoj opštini i ne treba govoriti koliko je to značajno za samu privredu Srpske i lokalnu samoupravu - istakao je Dodik.

Dodik je pohvalio rad načelnika opštine Boška Jugovića i cjelokupnog rukovodstva ove lokalne zajednice na urađenom u prethodne, skoro tri godine, te istakao da su oni uveli novu metodologiju u odnosu prema investitorima, koji grade u ovoj opštini.

Srpski član Predsjedništva Dodik je naveo da je Jahorina sa pravom danas jedna od najreferentnijih centara u ovom dijelu Evrope i da su institucije Srpske uložile velika sredstva u taj zimski centar.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković Paljanima je poželio da se razvijaju onako kako su se razvijali do danas, te podvukao da su Pale danas mnogo razvijenije u odnosu na period kada je on ranije dolazio ovdje.

Slika

- Imao sam prilike da dolazim u Pale i ranije i one nisu onakve kakve su nekad bile, a to je zahvaljujući aktuelnoj vlasti od republičkog do opštinskog nivoa - rekao je Višković i dodao da Vlada vodi računa o razvoju svih lokalnih zajednica od Trebinja do Novog Grada.

Višković je rekao da ga posebno raduje činjenica da je u Palama potrebno proširiti obdanište, te da za takve investicije nikada ne treba žaliti i pomagati lokalnoj zajednici, kako bi građani imali sve neophodne uslove za život.

Premijer Srpske je, takođe, naglasio da je Jahorina, čiji se veliki dio teritorije nalazi na području opštine Pale, biser turizma u Srpskoj.

- Mi Jahorinu želimo skupa sa Olimpijskim centrom i lokalnim zajednicama da dovedemo da bude jedan od najboljih centara u ovom dijelu Evrope - rekao je Višković i dodao da ova planina pruža najbolje uslove i najveće kapacitete koje mnoge planine u okruženju nemaju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je krsnu slavu svojim sugrađanima i istakao da im duguje veliku zahvalnost za podršku u realizaciji mnogobrojnih investicija.

- Očekuje nas još mnogo investicija i u toku ove i iduće godine, kao što su izgradnja novog parka, proširenje obdaništa, ulaganje u poslovnu zonu "Famos" i mnogo drugih, infrastrukturnih projekata - rekao je Jugović.

Jugović je izrazio nadu da su građani Pala shvatili da aktuelno rukovodstvo opštine radi na dobrom razvoju Pala. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je novinarima da su slavske svečanosti u Palama veoma važne za nju i njene građane, kao i za crkvu Uspenja Presvete Bogorodice koja takođe danas proslavlja svoju slavu.

- Lijepo je danas vidjeti Njegovo preosveštenstvo mitropolita Dabrobosanskog Hrizostoma koji na Pale često dolazi sa jednom posebnom energijom i ja sam mu posebno zahvalan, jer smo njegovim ustoličenjem dobili jednu posebnu dimenziju kada je u pitanju vjerski život srpskog pravoslavnog naroda Sarajevsko-romanijske regije - rekao je Vuković.

Vuković je istakao i važnost prisustva čelnika institucija Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, što, prema njegovim riječima, samo može da znači da su Pale velike u svakom pogledu.

Slika

Podsjećamo, proslava krsne slave opštine Pale i crkve Uspenja Presvete Bogorodice počela je jutros u 9:00 časova služenjem Svete arhijerejske liturgije u prisustvu mitropolita Dabrobosanskog Hrizostoma, a slavske svečanosti su nastavljene Svečanom litijom ulicama Pala i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima VRS na Trgu Republike Srpske.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    HA 28.08.2019. 17:56
    A u konkurenciji Rogatica, Sokolac, Mokro, Han Pijesak....
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 45m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 40m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 45m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 34m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 43m
    3