Dogovor o Kosovu uz prisustvo Trampa: Najavljen sastanak u Bijeloj kući

21.08.2020. 15:32
0
IZVOR: Avaz

Sastanak Beograda i Prištine zakazan u Bijeloj kući za 2. septembar, mogao bi da bude pomjeren za dva dana kako bi na njemu učestvovao i predsjednik SAD Donald Tramp.

Ovo prenosi prištinska "Gazeta expres" pozivajući se na diplomatske izvore, koji navode da bi sastanak mogao da bude održan 4. septembra. Ova informacija za sada nije zvanično potvrđena. 

Eventualno Trampovo prisustvo na sastanku "Gazeta" povezuje sa predsjedničkom kampanjom u SAD. 

Takođe, piše i da se do sada nagađalo da bi Bijela kuća, Beograd i Priština mogle postići sve vrste sporazuma, a čak je pomenuta i mogućnost konačnog sporazuma.

Da bi do pomijeranja za dan-dva moglo doći, danas je potvrdio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ne navodeći razlog.

Kako je kazao, "vidimo da postoje inicijative oko pomijeranja sastanka u Vašingtonu za koji dan, ali vidjećemo šta će biti sa tim".

Inače, sastanak Beograda i Prištine u Vašingtonu najprije je bio zakazan za 27. juni, ali je odložen nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo da je podiglo optužnicu za ratne zločine protiv kosovskog predsjednika Hašima Tačija.

Prošle nedjelje sa novim terminom izašao je Trampov specijalni savjetnik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, kada je objavio da je postignut dogovor da se sastanak održi 2. septembra u Bijeloj kući.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšena žena koja je pretukla nastavnicu svog sina Uhapšena žena koja je pretukla nastavnicu svog sina
Patrijarh Porfirije: Molimo za jedinstvo i sabornost srpskog naroda Patrijarh Porfirije: Molimo za jedinstvo i sabornost srpskog naroda
Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu Brat ministra BiH Vojina Mijatovića nasmrt pretučen u Beogradu
Najčitanije
  • Operacija Tekbir - neuspjeli pokušaj deblokade Sarajeva
    18h 6m
    11
  • “Tražim muža”: Ljepotica iz Banjaluke "zapalila" društvene mreže (FOTO)
    19h 27m
    4
  • Večeras otkrivanje i osveštenje spomenika porodici u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 55m
    0
  • U Istočnom Novom Sarajevu otkriven spomenik porodici - simbol egzodusa sarajevskih Srba (FOTO)
    6h 59m
    5
  • Zemljotres u BiH
    11h 3m
    0