Drugi Zelengora MTB maraton startuje sutra

16.08.2019. 10:47
0
IZVOR: Katera

Drugi po redu Zelengora MTB maraton u organizaciji BSD Zelengora, kreće sutra. Trka startuje u 8 časova iz Kalinovika i rekreativnog je karaktera,  kao i prethodne godine, s tim što ove godine najbržeg vozača očekuje pehar i nagrada od 100 KM.

U  ponudi su tri staze – dječija od 12 km, srednja od 62 km i velika staza koja obilazi čitav krug oko Zelengore u dužini od  105 km, što predstavlja veliki izazov za sve takmičare koji se usude da testiraju svoju snagu i izdržljivost.

-Mi smo se trudili da ove godine pripremimo još bolji i zanimljiviji maraton, što je veliki izazov, s obzirom na mnogo pozitivnih komentara od prethodne godine. Novina u odnosu na prošlu godinu jeste vožnja za najmlađe. Staza je duga 12 kilometara i besplatno je učešće za djecu do 15 godina. Na taj način želimo da promovišemo biciklizam kao sport, ali i kao savršen vid rekreacije - istakao je Velibor Lalović, predsjednik udruženja.

Cijene paketa su i ove godine simbolične u odnosu na ono što svi takmičari dobijaju, a to je majica, pomoć na putu, osvježenje na putu, voće, čokoladice, kao i večera i žurka nakon završetka trke. Za sve one koji planiraju noćenje u Kalinoviku obezbijeđen je smještaj po sniženim cijenama u hotelu ili planinarskom domu.

Ono što su takmičari istakli prošle godine jeste priroda koja ih je oduševila i zbog koje će se vratiti i ove godine da voze maraton, koji se već ističe kao jedna od ljepših biciklističkih avantura na ovim prostorima.

-Prijave su još u toku i mi smo jako zadovoljni jer vlada velika zainteresovanost. Na startu očekujemo preko 60 vozača iz BiH i Srbije - rekao je Dejan Regoje, jedan od organizatora.

Učesnici se mogu prijaviti i sutra, prije starta trke.

Sve informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu veb-sajtu društva i na njihovoj fejsbuk stranici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Požar na Zelengori sve manji po površini i intenzitetu Požar na Zelengori sve manji po površini i intenzitetu
Nadljudska borba sa vatrenom stihijom na Zelengori Nadljudska borba sa vatrenom stihijom na Zelengori
Biciklima do Hilandara za malog Marka Biciklima do Hilandara za malog Marka
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 9m
    0
  • Slani mafini
    15h 30m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 25m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 19m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    9h 48m
    3