Други Зеленгора МТБ маратон стартује сутра

16.08.2019. 10:47
0
ИЗВОР: Катера

Други по реду Зеленгора МТБ маратон у организацији БСД Зеленгора, креће сутра. Трка стартује у 8 часова из Калиновика и рекреативног је карактера,  као и претходне године, с тим што ове године најбржег возача очекује пехар и награда од 100 КМ.

У  понуди су три стазе – дјечија од 12 км, средња од 62 км и велика стаза која обилази читав круг око Зеленгоре у дужини од  105 км, што представља велики изазов за све такмичаре који се усуде да тестирају своју снагу и издржљивост.

-Ми смо се трудили да ове године припремимо још бољи и занимљивији маратон, што је велики изазов, с обзиром на много позитивних коментара од претходне године. Новина у односу на прошлу годину јесте вожња за најмлађе. Стаза је дуга 12 километара и бесплатно је учешће за дјецу до 15 година. На тај начин желимо да промовишемо бициклизам као спорт, али и као савршен вид рекреације - истакао је Велибор Лаловић, предсједник удружења.

Цијене пакета су и ове године симболичне у односу на оно што сви такмичари добијају, а то је мајица, помоћ на путу, освјежење на путу, воће, чоколадице, као и вечера и журка након завршетка трке. За све оне који планирају ноћење у Калиновику обезбијеђен је смјештај по сниженим цијенама у хотелу или планинарском дому.

Оно што су такмичари истакли прошле године јесте природа која их је одушевила и због које ће се вратити и ове године да возе маратон, који се већ истиче као једна од љепших бициклистичких авантура на овим просторима.

-Пријаве су још у току и ми смо јако задовољни јер влада велика заинтересованост. На старту очекујемо преко 60 возача из БиХ и Србије - рекао је Дејан Регоје, један од организатора.

Учесници се могу пријавити и сутра, прије старта трке.

Све информације можете пронаћи на званичном сајту веб-сајту друштва и на њиховој фејсбук страници.

Коментари 0
Повезане вијести
Језера Зеленгоре – Горске очи Језера Зеленгоре – Горске очи
На Зеленгори ухваћено двоје ловокрадица са одстријељеним дивојарцем На Зеленгори ухваћено двоје ловокрадица са одстријељеним дивојарцем
Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 26m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 36m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 8m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 27m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 30m
    0