Druženje pjesnika Srbije i Srpske sa osnovcima - "Pjesnici u đačkom kolu"

28.09.2023. 12:24
0
IZVOR: srna.rs

Finalni dio projekta Vlade Republike Srbije "Pjesnici u đačkom kolu" realizovan je danas u amfiteatru "Beli Vuk" na Tvrdimićima druženjem djece iz osnovnih škola sa ovog područja sa piscima iz Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Podružnice Udruženja književnika Republike Srpske Istočno Sarajevo.

Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić zahvalio je Vladi Srbije koja je ovaj projekat finansirala sa 430.000 dinara /oko 7.100 KM/.

On je istakao da je poruka ovog događaja okupljanje i neposredno druženje djece iz osnovnih škola sa ovog područja sa piscima iz Srbije i Republike Srpske, a ideja potiče i iz djela poznatog srpskog pisca Stanka Rakite.

Prema Žugićevim riječima, ova manifestacija rezultat je objavljivanja njegove knjige "Književnici u đačkom kolu", kao mini antologije književnika Sarajevsko-romanijsko-drinske regije, koja je iz štampe izašla 2009. godine.

Žugić je najavio da će uskoro sa osnovcima iz Istočnog Sarajeva uraditi i projekat posvećen folkloru i njegovom značaju za očuvanje i zaštitu tradicije srpskog naroda.

U ovoj manifestaciji učestvovali su pjesnici i književnici Jasmina Janković iz Beograda, Todor Bjelkić iz Iriga, Miladin i Selena Berić iz Banjaluke, Aćim Todorović iz Vlasenice, Rada Janjušić iz Doboja, Dragica Grbić iz Višegrada i Nedeljko Žugić iz Pala, uz prisustvo učenika iz osnovnih škola "Srbija" Pale i "Petar Petrović Njegoš", Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 35m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 17m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 50m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 24m
    2
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    19h 52m
    0