Druženje sokolačkih mališana sa fejs pejnt animatorom

08.10.2019. 13:30
0
IZVOR: Katera

Povodom nedjelje djeteta danas je u prostorijama  Ustanove za kulturu ''Pero Kosorić'' organizovano druženje mališana sa fejs pejnting (face painting) majstorom Stefani iz Sarajeva.

Ova ustanova od 1998. godine obilježava nedjelju djeteta koja ima za cilj da skrene pažnju na prava i položaj djece u društvu.

Slika

-Ove godine se obilježava  jubilarna 30. godina od potpisivanja konvencije UN-a o zaštiti i pravima djece a mi se svake godine trudimo da djeci organizujemo neki zabavni program.  Ovog puta sa nama je animator Stefani iz Sarajeva, koja će ovom prilikom iscrtavati dekorativne crteže na licu - izjavila je direktor Ustanove za kulturu Irena Šućur.

Stefani Keri, fejs pejnt majstor i  aktivista Mreže mira iz SAD koja već dvije godine živi u Sarajevu istakla je da joj je zadovoljstvo što je danas učestvovala u ovakvom programu.

-Mislim da je ovo veoma bitno, da djeca mogu biti zajedno, i drago mi je što mogu da djeci uljepšam ovaj dan - rekla je Stefani.

Obilježavanje nedjelje djeteta na Sokocu nastaviće se predstavom ''Crvenkapa'', Mašinog pozorišta Beograd koja je planirana za nedjelju u 12 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    11h 24m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    13h 55m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    11h 38m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    11h 30m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 45m
    0