Dušan Obrenović pušten da se brani sa slobode

27.11.2023. 20:06
1
IZVOR: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je Dušan Obrenović, poslije šest mjeseci, pušten iz zatvora da se brani sa slobode.

 

- Hrabri mladić Dušan Obrenović danas je posle šest meseci, uz kauciju, pušten iz zatvora da se brani sa slobode i upravo se pridružio svojoj sestri koja ga je željno iščekivala. Njihov zagrljaj za nas je najveća satisfakcija posle svega što je Dušan preživeo - napisao je Petković na društvenoj mreži X.

Advokat Predrag Miljković izjavio je da je Dušan Obrenović pušten na slobodu i da mu je mjera pritvora zamijenjena mjerom jemstva.

- Specijalni sud je usvojio i doneo rešenje kojim se Dušanu Obrenoviću mera pritvora zamenjuje merom jemstva - rekao je Miljković za Tanjug.

On je dodao da je Obrenović iz zatvora u Podujevu pušten nakon šest mjeseci i da je stigao kući u Kosovsku Mitrovicu.

Obrenović je uhapšen u Zvečanu prije izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja. Po privođenju, pripadnici tzv. kosovske policije su ga pretukli, a nakon što mu je određen pritvor, prebačen je u zatvor u Podujevu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 27.11.2023. 22:45
    Teško je biti Srbin a pogotovo za preobraćenog Dušana koji se krstio u pravoslavnoj crkvi i deklariše se kao Srbin. Pre toga bio je pripadnik vjere Islama. Nije mu lako kao i svim Srbima na KiM koji trpe torturu i nepravdu od vlasti samoproglašene republjik Kosovo.
Povezane vijesti
Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom Patrijarh Porfirije: Ne daju mi da uđem u moj dom
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Obilježen Đurđevdan u Prizrenu Obilježen Đurđevdan u Prizrenu
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 34m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 7m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 44m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 13m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 11m
    0