Душан Обреновић пуштен да се брани са слободе

27.11.2023. 20:06
1
ИЗВОР: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да је Душан Обреновић, послије шест мјесеци, пуштен из затвора да се брани са слободе.

 

- Храбри младић Душан Обреновић данас је после шест месеци, уз кауцију, пуштен из затвора да се брани са слободе и управо се придружио својој сестри која га је жељно ишчекивала. Њихов загрљај за нас је највећа сатисфакција после свега што је Душан преживео - написао је Петковић на друштвеној мрежи X.

Адвокат Предраг Миљковић изјавио је да је Душан Обреновић пуштен на слободу и да му је мjера притвора замијењена мjером јемства.

- Специјални суд је усвојио и донео решење којим се Душану Обреновићу мера притвора замењује мером јемства - рекао је Миљковић за Танјуг.

Он је додао да је Обреновић из затвора у Подујеву пуштен након шест мjесеци и да је стигао кући у Косовску Митровицу.

Обреновић је ухапшен у Звечану прије избијања нереда у Звечану 29. маја. По привођењу, припадници тзв. косовске полиције су га претукли, а након што му је одређен притвор, пребачен је у затвор у Подујеву.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krle 27.11.2023. 22:45
    Teško je biti Srbin a pogotovo za preobraćenog Dušana koji se krstio u pravoslavnoj crkvi i deklariše se kao Srbin. Pre toga bio je pripadnik vjere Islama. Nije mu lako kao i svim Srbima na KiM koji trpe torturu i nepravdu od vlasti samoproglašene republjik Kosovo.
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    21h 40m
    6
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    3h 41m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    6h 21m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    3h 14m
    1
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    55m
    0