Ekonomski fakultet Pale dobio „Tedkval“ sertifikat

19.10.2022. 17:30
0
IZVOR: srna.rs

Na Ekonomskom fakultetu na Palama u ponedjeljak, 24. oktobra, biće održana svečana proslava povodom dodjele Tedkval /TedQual/ sertifikata za program Turizam i hotelijerstvo.

Sertifikat je dodijelila Akademija Svjetske turističke organizacije UN /UNSTO/, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta Pale.

- Uz tehničku podršku USAID-ovog projekta održivog turizma u BiH, Ekonomski fakultet je predano radio godinu dana na dostizanju Tedkval standarda kvaliteta i unapređenju obrazovanja u turizmu. Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, zvanično smo predali aplikaciju u aprilu - navodi se u saopštenju.

U trenutku kada se turistička industrija na svjetskom nivou suočava sa enormnim nedostatkom kvalitetne radne snage, Tedkval sertifikat u pravo vrijeme stiže u akademsku zajednicu, ističe se u saopštenju.

Svečana proslava biće održana u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Pale sa početkom u 11.00 časova. Obratiće se brojne zvanice sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, USAID misije u BiH, predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Srpske i Akademije Svjetske turističke organizacije UN.

Tedkval sertifikat predstavlja zlatni standard u turističkom obrazovanju, te je globalno prepoznat kao sinonim za izvrsno obrazovanje i istraživanje u oblasti turizma.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra otvaranje kolektivne izložbe umjetničkih slika „Duša je u bojama ljepote“ Sutra otvaranje kolektivne izložbe umjetničkih slika „Duša je u bojama ljepote“
Koncert muzičkog sastava „Katera“ u utorak na fakultetu u Palama Koncert muzičkog sastava „Katera“ u utorak na fakultetu u Palama
Na ovogodišnjem "Jahorinskom poslovnom forumu" 86 autora iz deset zemalja Na ovogodišnjem "Jahorinskom poslovnom forumu" 86 autora iz deset zemalja
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    22h 29m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 13m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 58m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 57m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    13h 3m
    0