Epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije nepovoljna

08.10.2021. 14:22
0
IZVOR: SRNA

Epidemiološka situacija na području Sarajevsko-romanijske regije i dalje je nepovoljna, a povećan broj oboljelih na liječenje u Bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu dolazi iz opštine Sokolac, izjavila je epidemiolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi Žanka Eranović.

Eranovićeva je rekla Srni da je najveći broj hospitalizovanih pacijenata sa Sokoca bio na nekoj svadbi, što ukazuje koliko je bitno izbjegavanje masovnih okupljanja, posebno u zatvorenom prostoru.

Ona je naglasila da se na kovid odjeljenju Bolnice "Srbija" trenutno liječe 34 pacijenta i da je većina sa teškom kliničkom slikom.

Eranovićeva apeluje da građani poštuju epidemijske mjere i vakcinišu se jer je to jedina efikasna zaštita.

Iz kovid intenzivne njege Srni je rečeno da se na ovom odjeljenju trenutno nalazi šest pacijenata, od kojih su dva intubirana.

Kada je riječ o Sarajevsko-romanijskoj regiji, prema podacima Instituta, u protekla 24 časa virus korona je potvrđen kod 12 iz Pala, devet iz Rogatice, po šest iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, četiri sa Sokoca i kod dvije iz Han Pijeska.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    19h 57m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    23h 36m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    18h 6m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    6h 47m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    1h 32m
    0