Episkopu Joanikiju i nikšićkim sveštenicima zadržavanje do 72 sata

13.05.2020. 08:33
0
IZVOR: SRNA

Njegovom preosveštenstvu episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju određeno je zadržavanje do 72 časa nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću zbog sinoćnje litije u tom gradu na kojoj se okupilo više hiljada građana, a koja je održana uprkos zabrani javnih okupljanja.

Pritvor do 72 časa određen je i sveštenicima nikšićkog Sabornog hrama Sveti Vasilije Ostroški - Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću.

Sveštenik Slobodan Jokić nije ispitan jer je u bolnici, prenosi portal "Vijesti".

U saopštenju koje je potpisao državni tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić navodi se da su vladika Joanikije i sveštenici nikšićkog Sabornog hrama osumnjičeni za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

- Oni su suprotno naredbama Ministarstva zdravlja prekršili zabranu okupljanja na javnom mjestu i organizovali vjerski obred - litiju ulicama grada Nikšića, kojoj je prisustvovao veći broj građana - navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO) Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
Sjećanje na dan kada je Istočno Sarajevo bilo složno za spas srpskih svetinja Sjećanje na dan kada je Istočno Sarajevo bilo složno za spas srpskih svetinja
Studentska litija za Kosovo i Metohiju sutra u Banjoj Luci Studentska litija za Kosovo i Metohiju sutra u Banjoj Luci
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  20h 56m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  17h 47m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  22h 51m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  21h 38m
  4
 • Osipanje u Klubu odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža
  3h 40m
  5