FIFA suspendovana četiri srpska kluba

21.01.2021. 20:13
0
IZVOR: Srpskainfo

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) stavila je veto na registraciju novajlija u zimskom prelaznom roku za četiri kluba u Srbiji.

Na osnovu odluka i dopisa FIFA suspendovani su prvoligaši Dinamo iz Vranja, Kolubara i Zemun i klub malog fudbala Ekonomac. Za sprovođenje postupka zadužena je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsjednikom Ivanom Nikolićem.

Zemunci su u najtežoj poziciji, poslednje dve sezone nisu u mogućnosti da angažuju nove fudbalere. Ni danas iz Gornje varoši nema najava da će situaciji biti bolja u aktuelnoj zimskoj transfer pijaci.

Organi domaćeg saveza, po istom osnovu, suspendovali su Mačvu. Šabački superligaš, takođe, duguje novac prema pravosnažnim odlukama Arbitražnog suda FSS i ukoliko ne uzmiri zaostale obaveze, ili ne napravi reprogram sa zainteresovanim stranama, neće moći da registruje novajlije u zimskom prelaznom roku.

Podsjetimo, prelazni rok u Srbiji traje do 5. februara.

Praksa zabrane registracije novih fudbalera odavno je uvedena kao sredstvo prinude za izmirenje dugovanja na osnovu pravosnažnih presuda. U Srbiji je pokazala sjajne rezultate, spisak dužnika u poslednjih desetak godina rapidno je smanjen, a klupski rukovodioci prihvatili načela odgovornog i održivog poslovanja.

Nažalost, mnogi klubovi u međuvremenu su i ugašeni, zbog čega je dio fudbalera ostao uskraćen za novac zarađen na terenu.

Komentari 0
Povezane vijesti
NBA igraču doživotna suspenzija NBA igraču doživotna suspenzija
Nova suspenzija za Dianu Kajmaković Nova suspenzija za Dianu Kajmaković
„FIBA“ doživotno suspendovala srpskog košarkaša „FIBA“ doživotno suspendovala srpskog košarkaša
Najčitanije
  • Blagoju Markoviću i Marku Stevanoviću uručene nagrade za najbolje poslovne ideje
    23h 17m
    0
  • U BiH poskupjele cigarete
    21h 34m
    0
  • Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko
    6h 28m
    0
  • Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla
    19h 53m
    0
  • Da li smo sigurni ako grom udari u auto?
    17h 45m
    0