ФИФА суспендована четири српска клуба

21.01.2021. 20:13
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) ставила је вето на регистрацију новајлија у зимском прелазном року за четири клуба у Србији.

На основу одлука и дописа ФИФА суспендовани су прволигаши Динамо из Врања, Колубара и Земун и клуб малог фудбала Економац. За спровођење поступка задужена је Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије, на челу са предсједником Иваном Николићем.

Земунци су у најтежој позицији, последње две сезоне нису у могућности да ангажују нове фудбалере. Ни данас из Горње вароши нема најава да ће ситуацији бити боља у актуелној зимској трансфер пијаци.

Органи домаћег савеза, по истом основу, суспендовали су Мачву. Шабачки суперлигаш, такође, дугује новац према правоснажним одлукама Арбитражног суда ФСС и уколико не узмири заостале обавезе, или не направи репрограм са заинтересованим странама, неће моћи да региструје новајлије у зимском прелазном року.

Подсјетимо, прелазни рок у Србији траје до 5. фебруара.

Пракса забране регистрације нових фудбалера одавно је уведена као средство принуде за измирење дуговања на основу правоснажних пресуда. У Србији је показала сјајне резултате, списак дужника у последњих десетак година рапидно је смањен, а клупски руководиоци прихватили начела одговорног и одрживог пословања.

Нажалост, многи клубови у међувремену су и угашени, због чега је дио фудбалера остао ускраћен за новац зарађен на терену.

Коментари 0
Повезане вијести
НБА играчу доживотна суспензија НБА играчу доживотна суспензија
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
„FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша „FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 58m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 50m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 41m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 26m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 33m
    4