Finalni obračun: Zamm MC ili Restoran Perla?

13.01.2024. 20:47
0
IZVOR: sport.dc

U finalu Božićnog turnira "Istočno Novo Sarajevo 2023" večeras će igrati Zamm MC i Restoran Perla.

I jedna i druga ekipa su ostvarile po sedam pobjeda u dosadašnjem dijelu turnira i potpuno su zasluženo ostali da u međusobnom obračunu odluče kome pripada veliki pehar namijenjen pobjedniku turnira.

Zamm MC je imao zagrijavanje u prvoj grupi, te pobjedama protiv mladih ekipa Contra Bar i Liten Agrinatura dolaze do druge grupne faze. Nisu ni tu u prve dvije utakmice protiv Slastičarne Kup i Elbrusa imali većih problema, a prvi pravi test im je bio KMF Tango u trećem kolu druge grupe i borba za prvo mjesto. Dobijaju meč 2:1 i sa prvog mjesta idu u četvrtfinale, te dobijaju za protivnika Kafe Vijasla koja se dobro suprotstavila, ali izgubila 3:1.

Znalo se da je E-Sport u polufinalu do tada najveći test za ekipu iz Sarajeva, ali odličnom igrom u polju, uz fenomenalnog Amera Šarića na golu slave pobjedu 3:0 i idu u finale gdje ih čeka Restoran Perla.

Restoran Perla također nije imao većih problema u prvoj grupi. Albatros i Elbrus Jahorina su bili slabi za njih i sa dva puta po 6:1 su otišli u drugu rundu. Keops ih je namučio, ali dobijaju 3:1, pa istim rezultatom dobijaju i Opštinu Trnovo, da bi u trećem meču igrali protiv Contre Bar i slavili 7:1.

U četvrtfinalu najteži test za njih, Liten. Fustaleri Željezničara su se predstavili u odličnom izdanju, pogađali stativu, prečku, natjerali Miljana Radmanovića na fantastične intervencije, a golovima Nikole Rnića preko čitavog terena i Aleksandra Pavlovića u posljednjoj minuti dolaze do pobjede 2:0.

Aleksandar Pavlović je i u polufinalu bio ključni igrač uz golmana Miljana Radmanovića. Ponovo su se sastali sa Opštinom Trnovom, koja je, iako kratkog rostera, bila dostojan rival ekipi iz Srbije, a sa dva gola Pavlovića dolaze do pobjede 2:0 i idu u finale, drugu godinu zaredom, samo ovaj put pod drugim imenom.

Pobjednik ove godine kući nosi 14.000 KM, poraženom pripada 3.000 KM, trećeplasirana ekipa osvaja 2000 KM, a utješna nagrada od 1000 KM pripada četvrtoplasiranoj ekipi.

Prije finalne utakmice na rasporedu je utakmica za treće mjesto između E-Sporta i Opštine Trnovo, a prije seniorskog programa na rasporedu će biti dvije revijalne prijateljske utakmice dječaka Tanga i Tempa 2015. i 2017. godište.

Raspored, 13.11.2024.

 

18.00 Tango - Tempo (2015. godište)

18.30 Tango - Tempo (2017. godište)

19.00 Utakmica za treće mjesto: E-Sport - Opština Trnovo

Komentari 0
Povezane vijesti
Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO) Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    1h 52m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    5h 55m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    7h 59m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    20h 35m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    5h 13m
    0