Galić: Formiran poseban tim radi zaštite granice na području Zvornika

18.05.2020. 18:26
0
IZVOR: Srna

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je da se, ublažavanjem restriktivnih mjera u susjednim zemljama i BiH, očekuje povećanje broja ilegalnih migranata, zbog čega je formiran poseban tim policijskih službenika koji će na području Zvornika zaštititi granicu BiH.

-Već sada je na području Zvornika sve veći broj migranata koji pokušavaju ilegalno preći granicu. Zato smo formirali poseban tim policijskih službenika na tom području i preraspodjelom vlastitih snaga, te svim raspoloživim sredstvima ulažemo maksimalne napore u zaštiti granice- izjavio je Galić povodom sve češćih slučajeva otkrivanja migranata prilikom pokušaja da ilegalno uđu u BiH.

Granična policija je saopštila da su pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, radeći na suzbijanju ilegalnih migracija preko teritorije BiH, danas spriječili još jedan slučaj krijumčarenja ilegalnih migranata iz Srbije u BiH.

Riječ je o šest ilegalnih migranata koje su dvojica državljana BiH pokušala prokrijumčariti u vozilu, a koji su otkriveni u mjestu Kozluk na području Zvornika.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje lica, protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj ovoj instituciji.

U toku je dalji rad na ovom slučaju i utvrđivanju identiteta i porijekla ilegalnih migranata.

U protekla 24 časa pripadnici ove jedinice su na više lokacija u svojoj zoni odgovornosti od ilegalnog prelaska granice BiH odvratili 91 ilegalnog migranta koji su iz pravca Srbije pokušali ući na teritoriju BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira Uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira
Grčki carinici u štrajku Grčki carinici u štrajku
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    5h 26m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    5h 43m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    20h 20m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    6h 19m
    2
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    22h 57m
    1