General Mladić biće oslobođen ako bude po dokazima

24.05.2021. 11:00
0
IZVOR: Srna

Ukoliko se uzmu u obzir dokazi, general Ratko Mladić će 8. juna biti oslobođen, a ako Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu /Mehanizam/ potvrdi prvostepenu presuda, biće to dokaz da njihov rad nema veze sa međunarodnim pravom i pravdom, rekao je generalov sin Darko Mladić.

On je naglasio da je uvjeren da je loše zdravstveno stanje glavni razlog zbog kojeg je Mehanizma požurio da zakaže izricanje pravosnažne presude i naglasio da još ne zna da li će moći da posjeti oca uoči toga.

- Publike, najverovatnije, neće biti na izricanju presude. Kao porodica, još čekamo ta odobrenja, ali imalo bi smisla jedino da nam dozvole da ga posetimo pre i posle izricanja presude. Televizijski prenos iz sudnice mogu da gledam i iz Beograda. Odbrana je tražila da ceo tim bude prisutan i očekujem da će to biti odobreno - rekao je Mladić za televiziju "Hepi".

On je naveo da je general Mladić prošle sedmice imao zdravstvenu krizu, ali da porodicu ne obavještavaju o nalazima ispitivanja.

- Jedino od njega možemo da čujemo šta su mu radili. Bile su i situacije očiglednog gubitka pamćenja, kada nije mogao da se seti nekih osnovnih stvari, pa se to malo popravljalo. Uglavnom, njegovo zdravstveno stanje je loše - rekao je Darko Mladić.

Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske /VRS/ Haški tribunal je 22. novembra 2017. godine prvostepeno osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Komentari 0
Povezane vijesti
General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori
Zdravstveni nemar prema Karadžiću povezan sa najavom rezolucije o Srebrenici Zdravstveni nemar prema Karadžiću povezan sa najavom rezolucije o Srebrenici
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    15h 27m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 23m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    14h 27m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    11h 20m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    13h 17m
    0