Gondolom od Istočnog Sarajeva do Jahorine

23.10.2019. 15:05
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Priča o gradnji žičare od Istočnog Sarajeva do Jahorine pokrenuta je još prije deset godina, ali je do sada i ostala samo na priči koju su građani gotovo i zaboravili. Međutim, vlast u Republici Srpskoj nedavno je aktuelizovala mogućnost gradnje što, smatra to Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, znači da će do njene realizacije najvjerovatnije i doći.

– Ova priča je ponovo pokrenuta prije oko mjesec na nekom najvišem nivou vlasti i sada možemo reći da postoji mogućnost da se projekt zaista realizuje. Olimpijski centar Jahorina je neko ko razvija tu ideju, a za njenu realizaciju traži podršku Vlade RS-a. Iako je to još samo na priči, kada je u pitanju njena izgradnja, govori se o nekoliko mjesta odakle bi ona krenula s područja Istočnog Sarajeva, kazao je za Oslobođenje i TV1 Vuković.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić potvrdio nam je da se priča o gradnji uozbiljila, te dodao kako rade na tome da povežu “najbliži grad sa najdužom gondolom na Balkanu i da omogućimo i stanovnicima i turistima da se na najbrži, najlakši i najbezbjedniji način prevezu do Jahorine i zimi i ljeti”.

– Sad smo u fazi pripreme, obezbjeđenja imovine i dokumentacije, a početak gradnje će početi nakon završetka ovih aktivnosti i obezbjeđenja sredstava. Procijenjena vrijednost gondole je, za sada, oko 100 miliona KM, kazao nam je Ljevnaić te dodao da je planirano da od polazne do krajnje stanice budu najmanje dvije usputne stanice.

Ova gondola, s obzirom na to da bi bila najduža na Balkanu, oko 13 kilometara, bila bi atrakcija za cijeli region.

Rast u turizmu ovog područja postignut je zbog ulaganja OC Jahorina u posljednjih nekoliko godina, a Ljevnaić kaže kako su njihovi planovi da s ulaganjima nastave.

Na Jahorini su, prema njegovim riječima, trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka „Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od...
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    23h 7m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    4h 42m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    9h 57m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    21h 16m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    7h 43m
    0