Grad bogatiji za dječaka

02.07.2024. 08:48
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 51 pacijent.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Istočno Novo Sarajevo,

Jedna tehnička intervencija od 3.10 do 4.10 časova na spiranju kolovoza poslije saobraćajne nesreće na putu prema Jahorini.

U Republici Srpskoj kolovozi su mokri i klizavi u sjevernim krajevima zbog nestabilnih vremenskih prilika, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Oprez je neophodan i zbog odrona.

Na dionici magistralnog puta Brodar-Rudo jedan u tunelu Trgovišta izmijenjen je režim saobraćaja zbog postavljanja rasvjete.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene" izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina uz privremenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Han Pijesak dva – Sokolac izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog bušačko-minerskih radova biže povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do sedam minuta.

Minerski radovi u toku su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo –Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica do 13. avgusta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na čas. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti znatno svježije i kišovito, a očekuju se obilnije padavine, uz pojačan vjetar u većini predjela.

Ujutru na jugu i jugoistoku jači pljuskovi sa grmljavinom, uz jak vjetar i lokalnu pojavu grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije poslije podne padavine će slabiti i prestati prvo na zapadu, a uveče i tokom noći u većini predjela.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od 18 do 25 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 15.

Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova, uz zonu padavina povremeno jak.

Jutros je bilo oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica devet, Mrakovica i Han Pijesak 14, Sokolac, Kneževo, Čemerno i Gacko 15, Drinić, Drvar i Livno 16, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Trebinje, Sarajevo, Bihać i Bugojno 17, Bijeljina, Srbac, Bileća, Foča, Zvornik, Novi Grad, Prijedor, Ribnik, Tuzla i Zenica 18, Banjaluka, Višegrad, Doboj i Rudo 19, Mostar i Neum 20 stepeni Celzijusovih.

Količina padavina u prethodna 24 časa: Banjaluka 38,5 litara po metru kvadratnom, Trebinje 34, Doboj 31,8, Bijeljina 31, Ribnik 25,9, Novi Grad 23,8, Mrkonjić Grad 23. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Naš grad bogatiji za djevojčicu Naš grad bogatiji za djevojčicu
Narednih dana pretežno sunčano, u nedjelju i do 35 stepeni Celzijusovih Narednih dana pretežno sunčano, u nedjelju i do 35 stepeni Celzijusovih
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    9h 46m
    0
  • Bura oduvala dvoje turista sa plaže na okolno ostrvo
    22h 24m
    0
  • Uprkos apelima: Komšije gluve na pozive za utvrđivanje međe
    21h 51m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    2h 36m
    0
  • Uhapšeno lice zbog droge
    6h 56m
    0