Grad i jutros bogatiji za djevojčicu

24.05.2022. 08:20
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 66 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu  Zaborak – Hoćevina,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:30 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Hoćevina, Stopići, Gornji Stopići i Milatkovići.

Rogatica,

Zbog radova na 10 kV vodu  Silos,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 15:00 časova potrošačima  u naseljima: Plješevica, Seljani i Ćemanovići.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foču toku protekla 24 rođene su četiri djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u protekla 24 časa.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija redovno, po suvim kolovozima, a na graničnim prelazima nisu zabilježena zadržavanja, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja iznad 10 tona po osovini, na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, granica Republike Srpske i Srbije, a za ostala vozila brzina kretanja preko mosta ograničena je na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Usporeno se zbog radova saobraća regionalnim putnim pravcima Teslić dva-Teslić tri-Podjezera, Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo i Ukrina-Gornja Vijaka, gdje je aktivirano klizište.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima: Gacko-Nevesinje-granični prelaz Bakračuša, Ledenice-Crkvine-Šamac i Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će na sjeveru i zapadu biti umjereno oblačno, a u ostalim predjelima pretežno sunčano, u drugom dijelu dana sve toplije.

Oblačnost će se tokom dana premještati od zapada ka istoku, uz moguću kratkotrajnu kišu i pljuskove ponegdje na sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne će biti pretežno sunčano i sve toplije. Duvaće slab do umjeren jugozapadi vjetar, na sjeveru promjenljiv.

Dnevna temperatura vazduha od 27 do 32, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.

Prema podacima Federalnog hidromeetorološkoh zavoda, jutros u većini krajeva preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Gacko 12, Čemerno, Sokolac i Han Pijesak 13, Srebrenica i Drvar 14, Šipovo i Nevesinje 15, Zvornik, Foča, Kalinovik, Sarajevo i Zenica 16, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Bileća, Rudo, Ribnik i Drinić 17, Banjaluka, Prijedor, Srbac, Mrakovica, Bijeljina, Tuzla i Višegrad 18, Doboj, Trebinje i Mostar 19, a Neum 22 stepena Celzijusa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    10h 48m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    19h 40m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    13h 31m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    17h 16m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    8h 23m
    4