Grad i jutros bogatiji za dva stanovnika

05.11.2021. 08:20
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 31 pacijent.

Elektrodistribucija:

Rudo,

Zbog radova na dijelu 10 kV voda Uvac doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:30 do 14:30 časova potrošačima naselja: Donji uvac i Mokronozi.

Vodosnabdijevanje grada pitkom vodom uredno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođene dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 25 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su dvije intervencije u posljednja 24 časa.

Pale,

Na Koranu zapaljen gril (roštiljnica).Intervenisala dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom u vremenu od 16.28 do 17.00 časova.Požar ugašen.

Foča,

Intervencija na ispumpavanju vode iz dvije podrumske prostorije.

U većini krajeva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija otežano zbog aktiviranja klizišta i izlivanja vode na kolovovoze, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju magistrani put Sarajevo - Foča, gdje je saobraćaj potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Igmana.

Normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu Zvornik - Drinjača - Vlasenica, gdje se zbog odrona odvijao usporeno, jednom trakom.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećaju da je obavezno posjedovanje zimske opreme, bez obzira na vremenske uslove.

Na dionici magistralnog puta Pale - Podgrab izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova u tunelu "Stambolčić".

Radi izvođenja bušačko-minerskih radova na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje, na području opštine Foča, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova povremeno će biti obustavljan saobraćaj u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na tom magistralnom putu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. Sarajevske brigade – Krupac /Ulica Ravnogorska/, od 8.15 do 15.00 časova, povremene su obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Bistrica - Pale jedan i na dijelu regionalnog puta Bistrica - Podgrab jedan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova, kao i na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/.

Na putnim pravcima granica FBiH/Republike Srpske Karuše - granični prelaz Brod, granica FBiH/Republike Srpske Caparde - Bratunac i granica FBiH/Republike Srpske Ledenice - granični prelaz Šamac ​kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Iz AMS vozačima skreću pažnju da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Kozarska Dubica otvoren je za međunarodni putnički saobraćaj.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će padati kiša u većini predjela, na jugu sa pljuskovima praćenim grmljavinom i pojačanim vjetrom, a najviša temperatura će iznositi od 11 do 16, na jugu do 20 stepeni Celzijusovih.

Jutro je pretežno do potpuno oblačno, lokalno sa slabom kišom ili pljuskom praćenim grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana i dalje uz kišu, u južnim predjelima pretežno sa pljuskovima praćenim grmljavinom i pojačanim vjetrom u zoni padavina. Ukupna količina padavina će lokalno biti i obilnija.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini uglavnom južni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica četiri, Novi Grad i Bihać šest, Drinić sedam, Prijedor, Sokolac i Ivan Sedlo osam, Sanski Most i Livno devet, Mrkonjić Grad i Sarajevo 10, Srebrenica, Srbac i i Gradačac 11, Banjaluka, Doboj, Zenica i Tuzla 12, Bijeljina, Višegrad 13, Gacko i Mostar 14, Bileća 17, te Trebinje 18 stepeni Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Sokolac 114 litara po metru kvadratnom, Ivan Sedlo 112, Kalinovik 109, Han Pijesak i Bjelašnica 90, Čemerno i Mostar 86, Foča 67, Gacko 64, Sarajevo 63, Srebrenica 62, Bijeljina 53, te Tuzla 51 litar po metru kvadratnom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    5h 54m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 4m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    19h 36m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    17h 55m
    0
  • Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
    23h 52m
    1