Grad jutros bogatiji za dva stanovnika

05.06.2023. 08:27
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođeni dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 28 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražio je 21 pacijent.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH vlažni su kolovozi, a magla smanjuje vidljivost u višim predjelima i duž rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, dolazi do povremene obustave saobraćaja od 11.00 i 15.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Saobraćaj se zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom trakom.

Na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Brod na Drini dva-Vrba u tunelu Čemerno.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta, a zbog radova u Hrvatskoj do sutra u 7.00 časova na graničnom prelazu Hrvatska Kostajnica vozila će saobraćati usporeno.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno oblačno uz sunčane periode u većini krajeva, sa maksimalnom temperaturom vazduha od 22 do do 28 stepeni Celzijusovih, a poslije podne očekuje se naoblačenje sa kišom.

Ujutru će biti pretežno oblačno i suvo u većini predjela, uz povremene sunčane periode.
Slaba kiša padaće samo ponegdje na zapadu.

Prije podne postepeno naoblačenje sa zapada koje donosi kišu i jače pljuskove sa grmljavinom tokom dana će se premještati od zapada ka istoku i sjeveru.

Ponegdje će biti i lokalno nepogoda uz jače padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Više sunčanih perioda biće uglavnom u južnim i istočnim predjelima gdje se očekuje i najmanje padavina. Uveče će padavine postepeno prestati u većini krajeva. Vjetar će biti slab do umjeren i promjenljiv.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na zapadu i jugozapadu i lokalno na području Krajine, zapadu Hercegovine i centralnim područjima, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica sedam, Kalinovik devet, Gacko 10, Čemerno 11, Sokolac, Drinić i Livno 12, Mrakovica i Drvar 13, Bileća, Foča, Sarajevo i Bihać 15, Banjaluka, Bijeljina, Zvornik, Prijedor i Višegrad 16, Doboj, Trebinje i Zenica 17, Tuzla 18, Mostar 19 i Neum 20 stepeni Celzijusovih. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sunčano i toplo Sunčano i toplo
Sutra sunčano i toplo Sutra sunčano i toplo
Grad bogatiji za dvije djevojčice Grad bogatiji za dvije djevojčice
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 55m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 54m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 30m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 51m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 34m
    9