Grad jutros bogatiji za dvije bebe

02.12.2019. 08:25
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su jedan dječak i jedna djevojčica. Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven električnom energijom.

Iz KP „Vodovod i kanalizacija“a.d. Istočno Sarajevo obavještavaju korisnike da je zbog kvara na LŽ cjevovodu DN 150 mm u Gornjem Kotorcu, koji se desio u poslijepodnevnim časovima 1.12. 2019. godine, došlo do prekida u vodosnabdijevanju u ulicama Ilidžanska, dio Starine Novaka, Gavrila Principa i dio Svetosavske.

Sanaciji kvara pristupiće se u jutarnjim časovima 2. 12. 2019. godine, te potrošači na pomenutoj lokaciji uredno vodosnabdijevanje mogu očekivati iza 12,00 časova.

Kolovozi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH suvi su ili mjestimično vlažni, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na jake udare vjetra u višim planinskim predjelima, dok slabije magle ima na putevima uz rijeke i u kotlinama.
Iz AMS ističu da su učestali odroni zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog minerskih radova danas od 9.00 do 15.00 časova, povremeno u trajanju maksimalno 10 minuta, biće obustavljan saobraćaj na regionalnom putu Istočno Sarajevo-Trebević-Pale, dionica Miljevićka krivina-Zlatište, na lokalitetu Zlatište-Trebević.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno uz kišu poslije podne prvo na sjeveru, a tokom dana i u ostalim krajevima.
Uveče i tokom noći očekuje se susnježica u nižim krajevima, a na planinama snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu Hercegovine očekuje se kiša i pljuskovi uveče, a na sjeveroistoku pretežno bez padavina.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar, koji će poslije podne mijenjati smjer na sjeverni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od osam do 14, na planinama oko šest stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 17m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    22h 50m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    22h 31m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    9h 31m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    7h 21m
    0