Grad jutros bogatiji za tri stanovnika

19.05.2022. 08:29
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 rođeni su dječak i dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 47 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Novo Goražde,

Zbog radova na 10 kV vodu Živojevići,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:30 do 15:00 časova potrošačima u naseljima Živojevići i Šovšići.

Kalinovik,

Zbog radova na 10 kV vodu  Kalinovik iz TS 35/10 kV Jažići,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 14:00 časova svim potrošačima na području gradske zone Kalinovik i naseljima Jažići i Gornji Logor.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foču toku protekla 24 rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 27 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice nisu imale intervencija u protekla 24 časa.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija bez zastoja, osim na mjestima gdje se izvode radovi, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana je opasnost od odrona, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, zabranjen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, Bistrica-Podgrab, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret se prevozi na putevima Gacko-Nevesinje-Bakračuša, Šamac-Karuše, Ledenice-Crkvine-Šamac, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, a na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano i toplije nego prethodnog dana.

Vjetar će biti slab, istočni i sjeveroistočni, u Hercegovini i na planinama umjeren, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 19 do 25, na jugu do 28 stepeni Celzijusevih.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Sokolac nula, Han Pijesak jedan, Sarajevo i Rudo dva, Zenica tri, Tuzla, Livno, Mrkonjoć Grad i Čemerno pet, Bugojno, Prijedor, Novi Grada i Doboj šest, Banjaluka, Bijeljina i Bihać sedam, Bileća 10, te Mostar i Trebinje 12 stepeni Celzijusevih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove Sutra nestabilno uz kišu, lokalno nepogode uz jače pljuskove
Grad bogatiji za dvije djevojčice Grad bogatiji za dvije djevojčice
Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove Sutra pretežno oblačno uz lokalne pljuskove
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    10h 38m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    12h 57m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    13h 24m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    16h 4m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    8h 45m
    0