Grad Solun organizovao besplatan kurs srpskog jezika za početnike

08.02.2020. 11:41
0
IZVOR: ATV

Grad Solun, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Grčkoj, organizovao je prvi put besplatan kurs srpskog jezika za početnike (nivo A1), u periodu od februara do maja 2020. godine, u ukupnom trajanju od četrdeset osam sati.

Polaznicima će u okviru nastave biti predstavljena i istorija Republike Srspke, njene odlike i običaji karateristični za naše područje.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelena Jovanović Atanasiju, isiče da je riječ o zajedničkom poduhvatu namenjenom građanima Soluna, koji će im olakšati pristup u oblasti turizma.

- Osim toga, učeći srpski jezik i kulturu Republike Srpske, polaznici će imati priliku da saznaju koliko toga zajedničkog imaju naša dva naroda - kaže Jovanović Atanasiju.

Gradonačelnik Soluna Kostandinos Zervas kaže da je od izuzetnog značaja da mnogi Grci, stanovnici Soluna, znaju da koriste ovaj jezik. Ističe da mu je izuzetno drago što je došlo do ove saradnje i naročito se, dodaj da se raduje što su mjesta popunjena i prije nego što su časovi uopšte počeli.

Inicijativu je podržao i poslanik u grčkom parlamentu Jorgos Arvantidis. Ukazuje na neraskidive veze srpskog i grčkog naroda, i ne krije zadovoljstvo što je dio skupštinske grupe prijateljstva dva naroda.

Besplatni časovi srpskog jezika održavaju se dva puta nedjeljno, svakog ponedeljka i četvrtka do kraja maja.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Nestao dječak na plaži u Grčkoj: Srpski turisti digli uzbunu Nestao dječak na plaži u Grčkoj: Srpski turisti digli uzbunu
I Grčka ostala bez električne energije I Grčka ostala bez električne energije
Raspisan konkurs za školovanje kadeta na grčkim vojnim akademijama Raspisan konkurs za školovanje kadeta na grčkim vojnim akademijama
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    16h 3m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    8h 53m
    0
  • Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar”
    8h 12m
    0
  • Doživotna robija zbog ubistva dvogodišnje djevojčice
    6h 47m
    1
  • Ispao jedan od najtežih Novakovih rivala na putu do polufinala Vimbldona
    6h 35m
    0