Građani priredili doček za vladiku Joanikija u Beranama (VIDEO)

17.05.2020. 21:33
0
IZVOR: srpskainfo

Građani Berana okupili su se večeras kod manastira Đurđevi stupovi kako bi dočekali vladiku budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Vladika Joanikije, koji je zajedno sa sveštenicima Mitropolije crnogorsko-primorske bio lišen slobode 12. maja u večernjim satima, zadržan je u policijskom pritvoru 72 sata.

Za vrijeme dok su vladika i sveštenici bili u pritvoru, građani širom Crne Gore organizovali su proteste – od Nikšića, preko Podgorice, do Pljevalja, Tivta, Budve i Berana. Sveštenstvo MCP pušteno je da se brani sa slobode juče nešto poslije ponoći, prenosi „Blic“.

Građani Berana dočekali su vladiku Joanikija povicima “Ne damo vladiku”, “Ne damo svetinje” i “Život damo, svetinje ne damo”.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica - Crkva u malom, a dijete najveće bogatstvo i blagoslov Porodica - Crkva u malom, a dijete najveće bogatstvo i blagoslov
Evo koji su pravoslavni sveštenici u BiH šampioni nataliteta (FOTO) Evo koji su pravoslavni sveštenici u BiH šampioni nataliteta (FOTO)
Mitropolit Hrizostom: Vjera nas sjedinjuje sa stradalim sveštenomučenicima Mitropolit Hrizostom: Vjera nas sjedinjuje sa stradalim sveštenomučenicima
Najčitanije
 • Najugroženijima 200 kilograma svinjskog mesa
  10h 46m
  6
 • Teatar u sarajevskih Srba
  2h 21m
  0
 • Džudo klub „Romanija“ iz Pala uspješan u Vojkovićima
  6h 43m
  0
 • Završeni četvrti "Dani Sloge" u Sabornoj crkvi u Sarajevu
  8h 51m
  0
 • Japanski navijači otkrili zašto ostaju čistiti stadione nakon utakmica
  9h 8m
  0