Hodočasnici iz Sokoca prešli više od 130 kilometara puta

09.05.2021. 12:29
0
IZVOR: SRNA

Grupa od 29 hodočasnika koji su sa Sokoca prije tri dana krenuli ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori do sada je bez problema prepješačila više od 130 kilometara i preostaje im još oko 100 kilometara do cilja.

Potpredsjednik sokolačkog Udruženja građana "Sveti Vasilije Ostroški" Mladen Cvijetić rekao je Srni da su hodočasnici jutros krenuli sa granice BiH i Crne Gore i da danas stižu u manastir Piva, gdje će odmoriti i prenoćiti.

Hodočanici planiraju doći na večernju službu u manastiru Ostrog u utorak, 11. maja, i pridružiti se velikom broju vjernika koji dolaze na poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Grupa hodočasnika već 12. put kreće na Đurđevdan pješice sa Sokoca do manastira Ostrog i svako njihovo hodočašće protekne u znaku humanosti.

Cvijetić je naveo da je ove godine pokloničko putovanje u znaku humanitarne akcije "Za Jovanovo mjesto pod suncem", koju je pokrenulo Udruženje "Sveti Vasilije Ostroški" u želji da se pomogne porodici Jovana Jovovića da izgradi kuću.

On je istakao da građani mogu pomoći porodici Jovović pozivom na humanitarni "M:telov" broj 1416 do kraja maja, darujući tako jednu KM.

Sredstva se mogu uplatiti i na tekući žiro račun Udruženja "Sveti Vasilije Ostroški" 562-012-81550261-02 kod NLB banka. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    17h 22m
    10
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    17m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    4h 22m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    4h 26m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    16h 10m
    0