Hodočasnik Nenad Andrić promovisao knjige o Svetoj Gori

15.12.2023. 09:16
0
IZVOR: srna.rs

Hodočasnik Nenad Andrić iz Beograda održao je u Domu kulture na Han Pijesku predavanje o Svetoj Gori i publici predstavio svoje dvije knjige, "Peške kroz Svetu Goru" i "Susreti sa svetogorskim starcima".

Andrić je rekao da je 76 puta pješice obišao Svetu Goru i sve doživljeno pretočio u ove dvije knjige.

- Pohodio sam je više puta i uvek se vraćao duhovno obogaćen i smiren. Želeo sam da svoje iskustvo podelim sa drugim ljudima, kako bi bar na papiru osetili neverovatnu blagodat ovog svetog mesta - istakao je Andrić.

On je dodao da se sinoć trudio da posjetiocima predavanja na Han Pijesku prenese svoje utiske, istorijske činjenice i živu riječ svetogorskih staraca.

Andrić je dodao da planira treće, prošireno, izdanje knjige "Susreti sa svetogorskim starcima" i pisanje knjige o pećinama Svete Gore.

Andrić je rekao da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da postane počasni član Planinarskog društva "Javor - Sunčana planina" sa Han Pijeska.

Nenad Andrić je inženjer fizikohemije, magistar ekologije, pisac, hodočasnik, planinar, licencirani planinarski vodič, autor sajta planine.net i veliki zaljubljenik u prirodu.

Član je udruženja književnika Srbije. Objavio je nekoliko naučnih radova.

Organizator predavanja i predstavljanja knjiga o Svetoj Gori je Javna ustanova Centar za omladinu i sport "Pogled".

Komentari 0
Povezane vijesti
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 25m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 53m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 26m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 18m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 26m
    0