Hrvatska podigla rampe za kamione iz BiH

27.05.2021. 16:53
0
IZVOR: glas srpske

Nakon današnjeg razgovora sa hrvatskim kolegom, ministrom mora, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Hrvatske Olegom Butkovićem, ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović izjavio je da je postignut dogovor da se uputi inicijativa kako bi se trajno riješio problem zatvaranja graničnih prelaza.

Takođe, dogovoreno je i da do zvaničnog rješavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano prelaziti preko spornih graničnih prelaza, potvrdio je za ATV ministar Mitrović i dodao da ministarstvo radi na izmjenama pravilnika.

Domaći prevoznici od juče ponovo mogu ući u Hrvatsku preko graničnog prelaza Velika Kladuša-Maljevac.

Novim pravilnikom koji je prije nekoliko dana stupio na snagu određeni su putevi u Hrvatskoj za tranzit teretnih vozila iznad 7,5 tona nosivosti, a to je dovelo do prekategorizacije graničnih prelaza Ivanica - Gornji Brgat, Velika Kladuša- Maljevac, Brčko - Gunja koji se duže i ne koristi, te Strmica-Strmica i Osoje - Vinjani Gornji, a svi su služili za tranzit teretnjaka, na šta su burno, osim prevoznika, reagovali zvaničnici BiH zbog višemilionske štete i kolapsa na drugim prelazima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Podignuta prva optužnica za akciju "Oluja" Podignuta prva optužnica za akciju "Oluja"
Teška saobraćajna nesreća u Bijeljini, poginuli otac i kćerka Teška saobraćajna nesreća u Bijeljini, poginuli otac i kćerka
Spriječeno krijumčarenje antikvitetnih ikona Spriječeno krijumčarenje antikvitetnih ikona
Najčitanije
 • Nezgoda u Dečanskoj ulici, automobil otkinuo stub ulične rasvjete
  7h 15m
  0
 • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnom Novom Sarajevu
  19h 17m
  0
 • Minimalac u Srpskoj 650 KM
  13h 30m
  0
 • Da li se nekadašnji gigant definitivno gasi?
  15h 19m
  0
 • Svjedok: Pričao sam sa djetetom da ne čuje kako mu siluju majku
  14h 56m
  0