Humanitarno veče za Miloša Božovića i u Palama

20.03.2023. 16:01
0
IZVOR: srna.rs

Humanitarno veče za pomoć u liječenju Miloša Božovića, nekadašnjeg golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba „Slavija“ koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave, biće održano na Palama u ponedjeljak, 27. marta.

Humanitarno veče „Zajedno za Miloša“ biće održano u Kulturno-sportskom centru Pale, a učesnici će muzikom, pjesmom, igrom, filmom i knjigom podržati njegovo dalje liječenje, saopšteno je iz ovog centra.

Na humanitarnoj večeri učestvovaće Kulturno-umjetničko društvo „Mladost“ Pale, Guslarsko društvo „Starina Novak“, Kamerni hor, Studentsko pozorište, Muzički ansambl, grupa „Bitanga i prinčevi“.

Učestvovaće i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, te kafe „Iks-el“, a kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene u holu Kulturnog centra.

Humanitarno veče, koje počinje u 19.00 časova, organizuju Kulturno-sportski centar Pale, Kinoteka Republike Srpske, Narodna biblioteka Pale i Pravoslavano humanitarno udruženje „Sveti Sava“.

U Republici Srpskoj je aktivan i humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji bi trebalo ponovo da bude operisan u Rusiji.

Akcija će trajati do 31. marta, a pozivom na broj zainteresovani doniraju jednu KM za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji, za koje je potrebno oko 120.000 evra.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju u klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 NLB banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590, primalac Aleksandar /Sreta/ Božović, akademika Petra Mandića 48, 71123.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen zbog pucnjave u Palama Uhapšen zbog pucnjave u Palama
Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
Najčitanije
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  22h 22m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  23h 9m
  11
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  7h 16m
  0
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  5h 56m
  1
 • Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
  6h 38m
  0