Idu na crtu muškarcima - Ove godine tri žene plivaju za Časni krst u Istočnoj Ilidži

18.01.2020. 12:17
0
IZVOR: srpskainfo.com

U Istočnoj Ilidži i ove godine će, petu godinu zaredom, biti organizovano plivanje za Časni krst, povodom praznika Bogojavljenja, koje će se održati na dan praznika 19. januara, a organizatori ističu da su do sada prijavljena 53 takmičara, među kojima i tri žene.

Ove godine manifestaciji će prisustvovati i Njagovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski Gospodin G. Hrizostom koji će služiti svečanu liturgiju i blagosloviti učesnike u crkvi u Vojkovićima.

Nakon Svete Arhijerejske Liturgije i osvećenja vode, za Časni krst će se plivati u 11.30 časova, nakon čega je predviđen svečani ručak i dodjela nagrada najhrabrijim plivačima.

Predsjednik Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Vojkovići”, Ranko Skakavac ističe da je medaljon koji se dođeljuje pobjedniku i ove godine donirao načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović.

– Pozivamo sve sugrađane, institucije, organizacije, udruženja i sve ljude dobre volje da svojim prisustvom uveličaju Svetu liturgiju i da damo podršku srpskim vitezovima koji će plivati za Časni Krst – rekao je Skakavac.

Do Časnog krsta treba plivati 33 metra, što simboliše broj godina života Isusa Hrista, a prošle godine je učestvovalo rekordnih 35 hrabrih takmičara, dok je pobjedu odnijela trinaestogodišnja Sara Samardžić.

Organizatori ovogodišnjeg plivanja za Krst časni su Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Vojkovići” i Džudo klub “Famos”, uz blagoslov Srpske pravoslavne Crkvene opštine Vojkovići.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka Mladi uređivali teren za odbojku na pijesku i nekropolu stećaka
U subotu godišnji koncert KUD-a „Bratstvo“ u Vojkovićima U subotu godišnji koncert KUD-a „Bratstvo“ u Vojkovićima
Teniski klub MiM Mepol ponovo bez konkurencije Teniski klub MiM Mepol ponovo bez konkurencije
Najčitanije
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    17h 21m
    1
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    21h 9m
    4
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    3h 14m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    6h 38m
    0
  • NBA igraču doživotna suspenzija
    19h 31m
    0