„Ilidžanski borac“: Asocijacija stvaralaca Republike Srpske dužna je izvinjenje pravim „stvaraocima“!

27.07.2020. 10:34
0
IZVOR: Katera

Predsjedništvo Boračke organizacije „Ilidžanski borac“, na svojoj sjednici održanoj dana 24. 7. 2020. godine, usvojilo je zaključak kojim se oštro protivi zahtjevima „Asocijacije stvaralaca Republike Srpske“:

- Predsjedništvo Boračke  organizacije „Ilidžanski borac“: Asocijacija stvaralaca Republike Srpske dužna je izvinjenje pravim „stvaraocima“! 

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Gospodo samozvani „stvaraoci" dokumentovano je da je tokom rata u BiH, u periodu od 1991. do 1995. godine poginulo ili nestalo 29.070 Srba, među kojima je 2.385 žena i 447 djece.

Pitate li se kako danas žive njihove porodice, imate li obraza pogledati im u oči ili im se pohlepno smijete iz svojih luksnuznih vila, stanova...

Pitate li se koliko ste dana proveli u rovu, na prvoj liniji!? Ne pitate, jer ste i tada sjedili u udobnim foteljama i stvarali svoja carstva u kojima danas uživate.

Kad vi ne želite da priznate, borci će vam reći da su u temelju Republike Srpske kosti 29.070 poginulih i nestalih, a da je Republiku Srpsku četiri godine gradilo 185.000 vojnika, podoficira i oficira Vojske Republike Srpske.

Gdje su danas neimari Republike Srpske? Gdje gospodo „stvaraoci“!? Odgovorite prvo sebi!   

Članovi Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ zaprepašteni su vašim sramnim zahtjevom da vam se isplate poslaničke plate za ratne godine i još sramnijim izjavama kako poslanici prvog saziva NSRS danas žive u teškom materijalnom položaju.

Borci vas pozivaju da pokrenete inicijativu o formiranju nezavisne komisije koja bi utvrdila imovinsko stanje vas „stvaralaca“ i nas koji smo svojom krvlju crtali granice Republike Srpske.

Borci poštuju vašu ulogu u tom periodu, ali nikada neće prihvatiti da vam se isplati po 150.000 maraka.

Borci nisu tražili ništa osim pristojnog života, kojeg danas nemaju u Republici Srpskoj. Gospodo, ako smatrate da vam pripada taj iznos, onda bi svaki borac morao dobiti po milion, ali mi se nismo borili za novac. Naša borba je bila čast, ponos, vjera u srpsku državu, za razliku od vas, koji vjerujete samo u pohlepu, sa kojom nas sve vodite u propast!

Vaša pohlepa nas je duboko razočarala, a iskreno od vas nismo ni očekivali ništa drugačije. Jednako nas boli i činjenica da su vaš suludi zahtjev podržali predstavnici parlamentarnih stranaka, vaši ratni i poratni ’’drugovi foteljaši’’, koji takođe nemaju ni dana rova.

Slušamo ih ovih dana kako se ograđuju od vas i preispituju. Ne mislimo da su oni baš tako naivni i da su se slučajno poigrali  sa boračkom populacijom

Njih pitamo jesu li nas testirali da vide dokle mogu ići sa ponižavanjem boraca!? Znamo mi da su oni gori od vas, a sada su skinuli maske!

Gospodo „stvaraoci“, a i vi „branioci“ Republike Srpske, za početak ste nam dužni iskreno izvinjenje, a potom i djela kojima ćete pokazati vašu brigu za nas.

Idući put kada izgovarate riječi ’’porodice poginulih’’, ’’borci’’, ’’nestali’’ vodite računa kome se obraćate!

Jedini istinski i pravi stvaraoci i branioci Republike Srpske smo MI!!!

Komentari 0
Povezane vijesti
Saopštenje za javnost povodom fizičkog napada aktiviste SNSD-a na člana Predsjedništva PDP-a Saopštenje za javnost povodom fizičkog napada aktiviste SNSD-a na člana Predsjedništva PDP-a
Saopštenje tehničkog organizatora balkanskog džudo prvenstva u Istočnom Sarajevu Saopštenje tehničkog organizatora balkanskog džudo prvenstva u Istočnom Sarajevu
Većina klubova na strani aktuelnog rukovodstva Džudo saveza Republike Srpske Većina klubova na strani aktuelnog rukovodstva Džudo saveza Republike Srpske
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    2h 4m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    20h 27m
    1
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    22h 51m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    23h 5m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    21h 54m
    0