Ilidžanski borac: Pismo podrške dr Miodragu Laziću

09.04.2020. 09:33
0
IZVOR: Katera

Opštinska boračka organizacija „Ilidžanski borac“ uputila je pismo podrške dr Miodragu Laziću sa željama za brz i potpun oporavak, s obzirom da je dr Lazić obolio od virusa korone i da se nalazi u teškom stanju.

Pismo prenosimo u cjelosti.

 

„Radim u krvi, paklu i tuzi, ali i radosti života. Ponosan sam na ovu bolnicu i sve njene radnike, ali do ludila umoran. Tuga, bol, radost. Sve zajedno ludilo.“

Ovo je u svom ratnom dnevniku napisao hirurg Miodrag Lazić kad je došao na Ilidžu. Na,  kako on kaže „najteže  ratište u Bosni“.  Došao je na dva dana, zadržao se  tri godine, a s Ilidžancima ostao dovijeka.

Nema toga što doktor Lazić ne bi uradio za svoje Ilidžance.

Čovjek koji je spasio bezbroj života, preko čijih je ruku u hirurškim rukavicama protekla rijeka krvi „ najsvetija srpska reka od koje nastadoše sve druge“, danas se bori protiv smrtonosnog nevidljivog neprijatelja. Na život i smrt protiv virusa.

Nema toga što Ilidžanci ne bi uradili za svog doktora Lazu ali u ovom Armagedon ne pomažu  mitraljezi ilidžanskih  vitezova, niti molitve onih koje je spasio iz kandži smrti već samo njegova bolnica i on sam.

Da se ne preda umoru koji nas sve polako stiže.

Da se raduje životu.

Ne daj se doktore!

Ne daj se Lazo!

Ilidža će se ipak moliti za tebe.

 

Predsjednik skupštine OBO "Ilidžanski borac"

Goran Šehovac

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar” Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrva...
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    12h 47m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    9h 19m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    14h 17m
    1
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    1h 50m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    3h 40m
    2