„Ilidžanski borac“: Presudom nismo iznenađeni jer se nastavila politika pravosudnih organa BiH

21.04.2022. 14:10
0
IZVOR: katera.news

Sud BiH je prvostepenom presudom oslobodio bivšeg komandanta Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Dragan Vikić, tadašnjeg pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, optužene za ubistvo pripadnika JNA 22. aprila 1992. godine u Sarajevu.

Optužnica ih tereti da su, kao pripadnici policijskih i bezbjednosnih struktura, u vrijeme oružanog sukoba između takozvane Armije RBiH i Teritorijalne odbrane i rezervnog sastava JNA, koja je bila pod kontrolom Vojske Republike Srpske u aprilu 1992. godine znali i bili informisani o zarobljavanju osam vojnika.

Prema optužnici, zarobljenici su uz Vikićevo znanje sprovedeni u podrum Doma, a potom u Veliki park, gdje su ih, nakon prethodnog maltretiranja, optuženi Uzunović zvani "Šok" i Čovčić zvani "Rogatica" s njima poznatim licima, među kojima su bili Nedžad Herenda i Nermin Jusić, ubili pucajući iz vatrenog oružja.

Iz OBO "Ilidžanski borac" su istakli da je oslobađujuća presuda Dragana Vikiću i ostalima samo još jedan dokaz da nema pravde za sve ljude u BiH, već da je ona ekskluziva samo „pravih bosanaca“, a za Srbe ostaju kazne, poniženja, jad i osude.

Ističu da su džaba činjenice i dokazi jer Sud BiH kaže da nisu krivi.

- Pa, ko je kriv - NIKO. I to je to. Bez imalo osjećaja za pravdu, bez imalo ljudskosti, bez trunke poštenja... U ovoj takozvanoj državi veća prava i zaštitu imaju napušteni psi lutalice, „ugrožene“ zvijeri i rijetke ptice nego ljudska bića, ali ne sva, već samo SRBI. Pa najveće dostignuće u pravdi Suda BiH je: „Nisu sve žrtve iste...“. Razni zaštitnici „civilizacijskih“ normi ponašanja, ženevskih konvencija, običaja ratovanja itd... strani i poludomaći, sudije, tužioci, „bosanski“ političari i sl, kažu da moramo prihvatiti državu BiH jer je ona međunarodno priznata - naveli su i dodali da je Sud BiH ogledalo te i takve jadne BiH.

- Samo izuzetno glupi, njih je malo, a oni imaju opravdanje, i svi „oni“ ostali, zli, podmukli, kukavni, kažu da je BiH naša država koju treba svi da volimo jer i ona voli i štiti sve nas - dodali su oni.

Iz OBO "Istočna Ilidža" su pozivali rukovodstvo Boračke organizacije Republike Srpske da, zbog ove sramne presude, pred Sudom BiH organizuju jedan protestni skup, na kojem bi javno, svi skupa, izrazili svoje nezadovoljstvo radom tog suda i odnosom „naše“ BiH prema njenim građanima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja
Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
Zastava 125. motorizovane brigade sa Košara krasiće spomen-kapelu na Veljinama Zastava 125. motorizovane brigade sa Košara krasiće spomen-kapelu na Veljinama
Najčitanije
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    23h 28m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    20h 0m
    0
  • Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    21h 53m
    0
  • Policajac godinama prosjacima uzimao novac
    20h 38m
    1
  • Neradni dan u Srpskoj
    9h 23m
    0