Inicijativa za osnivanje dječije biblioteke u Tilavi

03.09.2019. 11:54
1
IZVOR: SRNA

Agencija „Turuntaš“ iz Istočnog Novog Sarajeva danas je načelniku te opštine Ljubiši Ćosiću i direktoru Osnovne škole „Sveti Sava“ Danijeli Mrdi uputila inicijativu za osnivanje dječije biblioteke u mjesnoj zajednici Tilava.

-Želimo da naša mjesna zajednica bude savršeno mjesto za odrastanje naše djece i danas pokrećemo inicijativu za osnivanje dječije biblioteke u Tilavi o čemu ćemo u narednom periodu aktivno razgovarati sa lokalnom zajednicom i školom, te stanovništvom Tilave - kaže za Srnu marketing menadžer ove agencije Bojana Turuntaš.

Ona je rekla da je ulaganje u znanje jedina sigurna investicija, dok je ulaganje u djecu ulaganje u budućnost.

Prema njenim riječima, Tilava ima problem sa brojem učenika i opstankom područne škole zbog čega je zaključeno da je potrebno uložiti dodatne napore u svrhu dokazivanja da područna škola u ovoj mjesnoj zajednici ima sve potrebne kvalitete za obrazovanje i boravak osnovaca.

Ona ističe da je ova agencija spremna da obezbijedi određenu količinu dječijih knjiga iz vlastitog budžeta, ali i putem niza javnih akcija s ciljem formiranja dječije biblioteke u ovoj mjesnoj zajednici, kao dodatnog motiva za ostanak i normalan rast djece u ruralnim dijelovima opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prema njenim riječima, da bi ova ideja bila uspješno realizovana neophodna je i podrška lokalne uprave i Osnovne škole „Sveti Sava“.

Turuntaševa navodi da tokom vikenda bila učesnik  manifestacije pod nazivom „Skup generacija“ na kojoj su se okupili bivši učenici područne škole raznih generacija ove lokalne zajednice.

-Okupili smo se radi podsjećanja na naše prve zajedničke školske korake. Smatramo da je, poslije mnogih životnih ostvarenja, naše okupljanje i vraćanje na polaznu tačku, uz postavljanje pitanja `šta ja mogu uraditi za svoje selo` djelo vrijedno pažnje i podrške - kaže Turuntaševa.

Ona ističe da je ovaj događaj, kojem je prisustvovao i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, dokaz da mjesna zajednica Tilava živi, te iz generacije u generaciju njedri uspješne i dobre ljude.

Agencija „Turuntaš“ tom prilikom je obradovala prvačiće iz područne škole „Sveti Sava“ u Tilavi i poklonila im knjige i školski pribor.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Anonimno 03.09.2019. 12:10
    Poštovani, agencija Turuntaš nije organizator "Skupa generacija" već učesnik. Uz ovu korekciju sve pohvale za vjerodostojno prenošenje informacija.
Povezane vijesti
Održan Sabor izvornog pjevanja Održan Sabor izvornog pjevanja
Sveta liturgija u Hramu Svete majke Angeline u Tilavi Sveta liturgija u Hramu Svete majke Angeline u Tilavi
Srpski jezik - stub nacionalnog identiteta uz ćirilicu, kao pismo srpskog jezika i srpskog naroda Srpski jezik - stub nacionalnog identiteta uz ćirilicu, kao pismo srpskog jezika i srpsko...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 26m
    0
  • Slani mafini
    16h 47m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    18h 42m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    16h 36m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    11h 5m
    3