Inicijativni odbor: Rukovodstvo Boračke organizacije Pale je sramno

09.06.2021. 12:40
0
IZVOR: Katera

Iz Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestatutarnog rada Boračke organizacije opštine Pale u saopštenju za medije navode da je "nelegalno i nelegitimno" rukovodstvo BO Pale konačno "shvatilo da taktika nije dobra", te su u roku od četiri dana izdali dva saopštenja za javnost.

- Prvo saopštenje od 03.06.2021. godine (nepotpisano) u kojem prijete "da će pokrenuti spor kod nadležnih organa Republike Srpske" protiv predstavnika Inicijativnog odbora. Mi vas molimo da to uradite, što je god moguće prije, i na bilo koji način. Najbolje kod suda, ili tužilaštva, kako bismo imali mogućnost da dostavimo sve materijalne dokaze o vašim nečasnim radnjama, koje bi ubrzo trebale biti objelodanjene - navodi se u saopštenju.

Predstavnici Inicijativnog odbora Pale smatraju da rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale smatra da su samo oni nadležni da raspisuju vanredne izbore u mjesnim organizacijama.

- Time još jednom dokazuju da ne poznaju (ili možda ne priznaju) Statut Boračke organizacije Republike Srpske, gdje u Članu 28. stoji: "Vanredni  izbori u Boračkoj organizaciji provode se u skladu sa odlukom Skupštine određenog nivoa o provođenju vanrednih izbora." Ovom prilikom obavještavamo nelegalno i nelegitimno rukovodstvo Boračke organizacije Pale da su Skupštine mjesnih organizacija Koran i Pale donijele i provele odluke vanrednim izborima, te izabrali legitimno rukovodstvo, i nove predstavnike u opštinskoj organizaciji - ističu iz Inicijativnog odbora Pale.

Dodaju da u drugom saopštenju Boračke organizacije Pale, od 06.06.2021. godine, koje je potpisala, kako oni tvrde, "osoba koja istovremeno obavlja funkcije u Skupštini, Predsjedništvu, Odboru, u suprotnosti sa Statutom", moglo bi se zaključiti kako su članovi Inicijativnog odbora, koji su bili na parastosu u Žepi, napravili nešto neprimjereno mjestu i događaju.

- To je besprizorna laž. Istina je drugačija. Nije se za više od dvadeset godina desilo da na parastosu borcima poginulima u Žepi govori bilo ko osim jedne osobe, i eventualno predsjednik BORS-a. Ovaj put je to uradio borac, koji je 1992. bio teško ranjen i preživio pakao. Obratio se uz saglasnost Predsjedništva Mjesne boračke organizacije Koran. Par godina unazad porodice poginulih boraca nisu imale mogućnost da prve polože vijence i cvijeće na spomenik. Predstavnici Mjesne boračke organizacije Koran, iz koje je većina poginulih boraca, nisu imali mogućnost polaganja svog vijenca. Sve zbog samovolje i bahatosti rukovodstva Boračke organizacije Pale - ističe se u saopštenju Inicijativnog odbora Pale.

Navode da je duga lista "nepočinstava nelegalnog i nelegitimnog rukovodstva" Boračke organizacije Pale.

- Koliko god pokušavaju da ubijede borce kako ih Inicijativni odbor dovodi u zablude, skupštine na kojima se okupljaju stotine boraca ih demantuju. I zato vam ponovo poručujemo, podnesite ostavke, vi ste sramota ovog grada - navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestatutarnog rada Boračke organizacije opštine Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju narodno veselje u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    2h 12m
    5
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 8m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    19h 53m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    16h 52m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    18h 4m
    0