INTERVJU: Magdalena Lubura – Mlada nada modelinga iz Istočnog Sarajeva

30.11.2017. 12:15
0
IZVOR: Katera

Magdalena Lubura, osamnaestogodišnja manekenka iz Istočnog Sarajeva smatra se jednom od najvećih nada modelinga u našoj zemlji. Porijeklom je iz Trebinja, a živi u Istočnom Sarajevu, ide u srednju turističku školu, aktivno priča engleski jezik, a manekenstvom se bavi od pete godine. Sa Magdalenom smo razgovarali o njenom poslu, školi, kao i planovima za budućnost.

Kako iz današnje perspektive izgledaju tvoji manekenski počeci?

Svaki početak je težak, pa su i moji zahtijevali dosta truda i odricanja. Mnogo rada i truda sam uložila i mislim da sam sa svojih 18 godina dosta toga postigla. Bila sam jako mlada kada sam počela da se bavim manekenstvom i do sada sam već navikla da prilagodim svoj život manekenskim obavezama.

Na koji svoj uspjeh si najponosnija?

Kako u privatnom, tako i u poslovnom životu sam na sve ponosna, na svaki svoj uspjeh, na svaku svoju lentu. Izdvojila bih posljednju titulu, na finalnoj večeri za Miss BiH za Miss Earth, tu sam osvojila titulu za Top model BiH.

Koji je bio tvoj motiv da se prijaviš za to takmičenje?

Od malena sebe vidim u ovoj profesiji, tako da su sve dosadašnje pobjede i nagrade bile odskočna daska za ovo takmičenje, koje mi je donijelo dosta ponuda za inostranstvo, ali nisam bila u mogućnosti da ih prihvatim, jer su mi u ovom trenutku školske obaveze prioritet.

Da li u svijetu manekenstva imaš uzora na koga se ugledaš?

Nemam konkretnu osobu koju bih izdvojila. Prvenstveno se ugledam na osobe koje su uspjele svojim radom i trudom, jer upornost je ključ uspjeha.

Ko ti je najveća podrška u dosadašnjoj manekenskoj karijeriDa li imaš podršku u svom gradu?

Moja najveća podrška u svijetu modelinga je, naravno, moja porodica koja je uz mene od samog početka bavljenja ovim poslom. A što se tiče podrške lokalne zajednice, dobila sam je od opštine Istočno Novo Sarajevo, Opštine Istočna Ilidža i Grada Istočno Sarajevo i željela bih da im se zahvalim ovim putem.

Koliko si posvećena ovom poslu? Da li tvoje školske obaveze ispaštaju zbog manekenskih obaveza? Da li te školski drugari i profesori podržavaju u tome što radiš?

Jako se trudim, uporna sam, kako u svijetu modelinga tako i mnogim drugim stvarima, jer želim uspjeti i ostvariti svoje ciljeve. Nikad ne gubim nadu! Naravno, ima uspona i padova, a na svakom padu učim, radim na tome da popravim nešto. Koliko god ovaj posao zahtijevao odricanja, ako to radimo od srca i iz ljubavi, onda nije toliko teško.

Moje školske obaveze ne ispaštaju zbog ovog posla, jer mi je obrazovanje trenutno na prvom mjestu, a i dobro sam organizovala svoje obaveze, tako da nijedna strana ne ispašta.

Imam podršku svojih profesora i drugara, što mi je, uprkos tome što je ovo zanimanje koje nije na dobrom glasu, jako važno.

Koji su tvoji ciljevi u narednom periodu i da li imaš nešto da nam poručiš za kraj?

Razmišljam upisati turistički ili kriminalistički fakultet. Želim sebi stvoriti nešto u životu, trudim se i nadam da će se sve to jednog dana isplatiti. Potrebno je imati stav, karakter i svoje ja. Potrebno je obrazovati se, poštovati druge, a ljepotu, nju treba imati sa svrhom jer, osim vanjske, moramo imati i onu unutarnju ljepotu.

Poručujem svima da imaju vjeru u sebe, da vole svoje i poštuju tuđe i bore se za sebe, svoju porodicu i prijatelje. Ne budite ovisni o bilo kome, ne budite ljubomorni ili zlobni, jer to donosi samo propast. Mnogo je bolje i ljepše biti nasmijan, pozitivan i vedar, kaže nam za kraj Magdalena.

 

Komentari 0
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    4h 59m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    7h 45m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    7h 18m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    10h 25m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    22h 14m
    0