ИНТЕРВЈУ: Магдалена Лубура – Млада нада моделинга из Источног Сарајева

30.11.2017. 12:15
0
ИЗВОР: Катера

Магдалена Лубура, осамнаестогодишња манекенка из Источног Сарајева сматра се једном од највећих нада моделинга у нашој земљи. Поријеклом је из Требиња, а живи у Источном Сарајеву, иде у средњу туристичку школу, активно прича енглески језик, а манекенством се бави од пете године. Са Магдаленом смо разговарали о њеном послу, школи, као и плановима за будућност.

Како из данашње перспективе изгледају твоји манекенски почеци?

Сваки почетак је тежак, па су и моји захтијевали доста труда и одрицања. Много рада и труда сам уложила и мислим да сам са својих 18 година доста тога постигла. Била сам јако млада када сам почела да се бавим манекенством и до сада сам већ навикла да прилагодим свој живот манекенским обавезама.

На који свој успјех си најпоноснија?

Како у приватном, тако и у пословном животу сам на све поносна, на сваки свој успјех, на сваку своју ленту. Издвојила бих посљедњу титулу, на финалној вечери за Miss БиХ за Miss Earth, ту сам освојила титулу за Топ модел БиХ.

Који је био твој мотив да се пријавиш за то такмичење?

Од малена себе видим у овој професији, тако да су све досадашње побједе и награде биле одскочна даска за ово такмичење, које ми је донијело доста понуда за иностранство, али нисам била у могућности да их прихватим, јер су ми у овом тренутку школске обавезе приоритет.

Да ли у свијету манекенства имаш узора на кога се угледаш?

Немам конкретну особу коју бих издвојила. Првенствено се угледам на особе које су успјеле својим радом и трудом, јер упорност је кључ успјеха.

Ко ти је највећа подршка у досадашњој манекенској каријериДа ли имаш подршку у свом граду?

Моја највећа подршка у свијету моделинга је, наравно, моја породица која је уз мене од самог почетка бављења овим послом. А што се тиче подршке локалне заједнице, добила сам је од општине Источно Ново Сарајево, Општине Источна Илиџа и Града Источно Сарајево и жељела бих да им се захвалим овим путем.

Колико си посвећена овом послу? Да ли твоје школске обавезе испаштају због манекенских обавеза? Да ли те школски другари и професори подржавају у томе што радиш?

Јако се трудим, упорна сам, како у свијету моделинга тако и многим другим стварима, јер желим успјети и остварити своје циљеве. Никад не губим наду! Наравно, има успона и падова, а на сваком паду учим, радим на томе да поправим нешто. Колико год овај посао захтијевао одрицања, ако то радимо од срца и из љубави, онда није толико тешко.

Моје школске обавезе не испаштају због овог посла, јер ми је образовање тренутно на првом мјесту, а и добро сам организовала своје обавезе, тако да ниједна страна не испашта.

Имам подршку својих професора и другара, што ми је, упркос томе што је ово занимање које није на добром гласу, јако важно.

Који су твоји циљеви у наредном периоду и да ли имаш нешто да нам поручиш за крај?

Размишљам уписати туристички или криминалистички факултет. Желим себи створити нешто у животу, трудим се и надам да ће се све то једног дана исплатити. Потребно је имати став, карактер и своје ја. Потребно је образовати се, поштовати друге, а љепоту, њу треба имати са сврхом јер, осим вањске, морамо имати и ону унутарњу љепоту.

Поручујем свима да имају вјеру у себе, да воле своје и поштују туђе и боре се за себе, своју породицу и пријатеље. Не будите овисни о било коме, не будите љубоморни или злобни, јер то доноси само пропаст. Много је боље и љепше бити насмијан, позитиван и ведар, каже нам за крај Магдалена.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 27m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 33m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 0m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 42m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 52m
    0