Istočna Ilidža: Javni poziv za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje

01.04.2021. 13:26
0
IZVOR: Katera

Opština Istočna Ilidža raspisuje Javni poziv za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za 2021. godinu.

Pravo za dobijanje nepovratnih sredstava imaju fizička lica sa prebivalištem na opštini Istočna Ilidža koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom na ovoj opštini.

Svi zainteresovani korisnici moraju da blagovremeno podnesu prijavu i ispune uslove iz Plana podsticaja što se utvrđuje zapisnikom Komisije. Javni poziv se odnosi na sljedeće:

1. Nabavka sjetvenog i sadnog materijala za poljoprivredne proizvođače sa teritorije Opštine Istočna Ilidža (dodjela će se vršiti putem Poljoprivredne zadruge).

- za plastenik od 50m2 (30 kom. paradajza, 60 kom. papirike i 10 kom. krastavaca + 3 kg vodotopivog hraniva- kristaloni);

- za plastenik od 100m2 (60 kom. paradajza, 120 kom. papirike i 20 kom. krastavaca + 3 kg vodotopivog hraniva- kristaloni);

- Sjemenski paketi za sadnju na otovrenom (25 kg krompira, 3 kg luka, grašak, boranija, pasulj, mrkva, salata, špinat, peršun, cvekla, i 25 kg mineralnog đubriva (NPK).

Uz prijavu za podsticaje priložiti:

- CIPS-ova prijava podnosioca zahtjeva;

- Dokaz o vlasništvu zemljišta ili ugovor o zakupu zemljišta;

(ako zemljište nije na podnosiocu zahtjeva već na nekom od ostalih članova domaćinstva potrebno je priložiti kućnu listu o zajedničkom domaćinstvu);

- Dokaz o izmirenim poreskim obavezama za 2020. godinu (porez na nepokretnosti – kopija uplatnice).

- Za poljoprivredne proizvođače – članovi porodica poginulih boraca, RVI,  demobilisani boraci  VRS, civilne žrtve rata, socijalno ugrožene kategorije, nezaposlena lica (dokaz o istom).

Obrazci za prijavu se mogu naći na web stranici Opštine Istočna Ilidža www.istocnailidza.net, ili u šalter sali Opštine.

Prilikom dodjele podsticajnih sredstava pod jednakim uslovima prednost će imati poljoprivredni proizvođači – članovi porodica poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca VRS, civilne žrtve rata i korisnici koji se prijavljuju prvi put za podsticaj.

Ako se planirana sredstva ne budu jednako trošila, sredstva će se prelivati po potrebi i na taj način  racionalno iskorištavati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti na protokol Opštine ili putem pošte na sljedeću adresu:

Opština Istočna Ilidža

Vojvode Radomira Putnika broj 2

71123 Istočno Sarajevo

Sa naznakom „Za javni poziv“

 Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Javni poziv ostaje otvoren do 16.04.2021. godine,  a biće objavljen na Web stranici Opštine i oglasnoj tabli Opštine.

Napomena: U slučaju velikog broja zainteresovanih korisnika planirana sredstva po korisniku mogu biti manja od navedenih u Planu, a sve u cilju realizovanja svih primljenih zahtjeva. Pravo na podsticaj neće imati oni poljoprivredni proizvođači koji imaju neizmirenih obaveza prema opštini Istočna Ilidža.

 Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 057/316-026.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 56m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 58m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    17h 51m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 56m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 59m
    1