Istočna Ilidža: Nastavak aktivnosti na osnivanju Dnevnog centra za zdravo starenje

24.06.2020. 17:01
0
IZVOR: istocnailidza.net

U prostorijama Opštine Istočna Ilidža održan je sastanak u vezi sa osnivanjem Dnevnog centra za zdravo i aktivno starenje. Nakon potpisanog Sporazuma o osnivanju sa Opštinom Istočna Ilidža u februaru ove godine, predstavnici Centra za socijalni rad i Udruženja „Perspektiva plus“ su započeli realizaciju planiranih aktivnosti, sa ciljem osnivanja ovog centra.

Na sastanku sa načelnikom Božovićem precizirani su određeni detalji u pogledu organizacije i funkcionisanja Centra za zdravo i aktivno starenje, te je dogovoreno da se u narednom periodu zajedničkim naporima omogući da ovaj centar otvori svoja vrata korisnicima kojima je namijenjen, odnosno građanima treće životne dobi.

Uskoro će biti započeti radovi na adaptaciji prostora koji je obezbijedila Opština Istočna Ilidža, a s obzirom na to da su potrebna minimalna ulaganja, očekivanja su da bi Centar za zdravo i aktivno starenje u narednim mjesecima mogao započeti sa radom. Zamišljen je kao prostor u kojem će sugrađani treće životne dobi nastaviti svoj aktivan život, kroz svakodnevna druženja, hobije i brojne aktivnosti, koje će voditi stručna lica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 15m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 10m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 4m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 13m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 23m
    0