Istočna Ilidža: Potpisan Sporazum o saradnji sa Biciklističkim udruženjem MTB „Foris“

01.07.2020. 09:57
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je Sporazum o saradnji sa predstavnicima Biciklističkog udruženja MTB "Foris" iz Istočnog Sarajeva.

Cilj potpisivanja ovog dokumenta je razvoj sportskih aktivnosti, promocija lokalne zajednice i zdravog načina života, izgradnja infrastrukture, koja podrazumijeva izgradnju biciklističkih staza i parking-mjesta za bicikliste, saopšteno je na "Fejsbuk" stranici Opštine Istočna Ilidža.

- Nastojaćemo da omogućimo adekvatnu podršku udruženju, ali i biciklizmu uopšte, kroz strateške dokumente i budžet Opštine. Na potezu od Bijelog polja do Kasindola planirana je biciklistička staza i zemljište za tu namjenu je obezbijeđeno, u dužini od 2,2 km. Takođe, radićemo na uređenju staza od Ilinjače do Klanca i pomagati razvoj brdskog biziklizma, s obzirom na prirodne potencijale naše opštine. Parking-mjesta za bicikliste u urbanom dijelu su svakako u našim planovima – istakao je načelnik Božović.

Slika

Predstavnici kluba MTB Forisnaglasili su da su spremni na zajedničku saradnju, jer je njihov cilj promocija i razvoj biciklizma, što ujedno predstavlja i promociju zdravog načina života. Podrška Opštine Istočna Ilidža je vrlo značajna, kako su istakli, stoji u saopštenju ove opštine.

MTB Maraton Istočno Sarajevo priprema se za septembar 2020. godine i okupiće 200 biciklista iz regiona. To je sljedeći veliki projekat udruženja MTB Foris, a načelnik Božović je najavio podršku prilikom organizacije ovog događaja.

MTB "Foris" prvi je biciklistički klub osnovan na teritoriji grada Istočno Sarajevo. Iako mlad klub, osnovan 2018. godine, imaju veliki broj aktivnih članova, kako biciklista rekreativaca, tako i pojedinaca profesionalnih sportista.

Više korisnih informacija o klubu i biciklizu u našem gradu možete pronaći na njihovoj stranici: https://mtb.4is.info/.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    19h 20m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 53m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    17h 19m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    19h 32m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 1m
    3