Istočna Ilidža: Potpisan Sporazum o udruživanju sredstava u okviru akcelerator programa

10.08.2020. 15:36
0
IZVOR: Katera/istocnailidza.net

Opština Istočna Ilidža je početkom ove godine podržala akcelerator program, koji Razvojna agencija Republike Srpske, u saradnji sa lokalnim zajednicama i Ekonomskim fakultetom Pale, provodi na području Grada Istočno Sarajevo.

Uspješna saradnja na ovom projektu potvrđena je i danas, kada su načelnik Marinko Božović i predstavnik Razvojne agencije Marko Kakuća potpisali Sporazum o udruživanju sredstava za uspostavljanje fonda za dodjelu nagrada za najbolje poslovne ideje u okviru akcelerator programa. Partneri na ovom projektu, a ujedno i opštine koje su potpisale sporazum, su Sokolac, Pale i Istočno Novo Sarajevo, saopšteno je „Fejsbuk“ stranici Opštine Istočna Ilidža.

Akcelerator program namjenjen je početnicima u poslovanju, čije su ideje zasnovane na inovaciji, znanju i novim tehnologijama, a koji žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode/usluge. Program se sastoji od tri faze: programa predakceleracije, akceleracije i programa rasta, putem kojih se obezbjeđuje kontinuirana podrška početnicima u poslovanju u cilju realizacije njihove poslovne ideje.

Za projekat se prijavilo 11 timova i pojedinaca, ali njih devet je došlo do kraja dvomjesečne obuke, objasnili su iz ove opštine.

U četvrtak, 6. avgusta 2020. godine, izabrane su najbolje poslovne ideje, a ideja Đorđa Šilja, čije je poljoprivredno gazdinstvo registrovano na Istočnoj Ilidži, proglašena je za najbolju. Sa ciljem razvoja seoskog turizma, projekat porodice Šilj, koji nosi naziv „Deda Simin ranč“, realizovaće se u Topliku, u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    12h 9m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    12h 16m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    8h 58m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    3h 36m
    0
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    12h 25m
    0