Istočna Ilidža: Predstavnici političkih partija potpisali Izborni etički kodeks (FOTO)

15.10.2020. 13:34
0
IZVOR: KATERA

Predstavnici političkih partija koje učestvuju na predstojećim lokalnim izborima na području Istočne Ilidže potpisali su danas Izborni etički kodeks političkih subjekata u sali Skupštine Istočna Ilidža.

Opštinska izborna komisija i misija OSCE-a u BiH organizovali su potpisivanje, a ujedno su i inicijatori navedenog događaja.

Kodeks je potpisalo 10 predstavnika političkih partija, kao i oba kandidata za načelnika opštine.

Slika

 

Predsjednik opštinske izborne komisije Istočna Ilidža Miroslav Janjić rekao je da se nada da će potpisivanje kodeksa doprinijeti korektnom sprovođenju izbornog procesa.

Predsjednica misije OSCE-a u BiH i šef kancelarije u Sarajevu Sandra Ramić rekla je svrha kodeksa da preventivno djeluje u slučajevima govora mržnje i korišćenja zapaljive retorike kao i da spriječi politički pritisak na birače.

-Ovo je dokument koji su dobrovoljno potpisali političke partije i kandidati za načelnika opštine, ovo je samo komad papira koji ne obavezuje zakonski na poštovanje etičkih principa koji je odgovornost političkih partija kao i birača koji će izaći na izbore- dodala je Ramić.

Medijima su se obratili i kandidati za načelnika opštine, Marinko Božović ispred OO SDS-a   i Nebojša Šešlija ispred OO SNSD-a.

Kandidat za načelnika opštine OO SDS-a Marinko Božović rekao je da se na izborima treba takmičiti programima, idejama i svim strateškim stvarima kao dijelovima programa političkih partija.

- Možemo da pričamo samo sa čvrstim argumentima jasnim programima i idejama i vizijama razvoja opštine Istočna Ilidža – kazao je Božović.

Kandidat za načelnika OO SNSD-a Istočna Ilidža Nebojša Šešlija rekao je da apeluje na sve glasače da u fer i korektnoj kampanji sprovedu ovogodišnje lokalne izbore.

Izborni etički kodeks predstavlja akt političkih subjekata za lokalne izbore 2020. godine, povodom zvaničnog početka izborne kampanje. Političke stranke, koalicije i nezavisni kandidati potpisivanjem kodeksa prihvataju principe kojima će se rukovoditi tokom izborne kampanje, kao što su pravednost, zakonitost, transparentnost te uzdržavanje od govora mržnje.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 27m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 29m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 22m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 27m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 30m
    1