Istočni front, 200. dan: Kadirov: "NATO šejtani" će biti poraženi

11.09.2022. 11:03
1
IZVOR: b92.net/novosti.rs

 Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 200. dan.

Situacija oko nuklearne elektrane u Zaporožju se ne smiruje. O tome je Zelenski telefonom razgovarao sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom i tom prilikom poručio da je neophodno demilitarizovati elektranu koja je pod kontrolom ruskih snaga.

S druge strane, predstavnik proruske administracije Zaporoške Oblasti Vladimir Rogov rekao je da je Kijev prekinuo napajanje teritorije Ukrajine električnom energijom iz Zaporoške nuklearne elektrane.

Isključen poslednji energetski blok Zaporoške nuklearke

U Zaporoškoj nuklearnoj elektrani isključen je poslednji blok koji je radio, saopštio je za Sputnjik član glavnog savjeta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

- Poslednjih dana jedini energetski blok koji je radio – šesti – radio je sa minimalnom snagom. On je isključen u 3.45 noću. Sada ne proizvodi struju - objasnio je Rogov.

Ruska avijacija uništila kamuflirane pozicije ukrajinskih snaga kod Izjuma

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je kadrove borbenog dejstva lovaca Su-25 Vojno-kosmičkih snaga RUsije koji su pružali vatrenu podršku odredima Izjumsko-balaklejske grupacije i uništili maskirane pozicije i tehniku ukrajinske vojske kod Izjuma.

Kadirov obećao da će se vratiti gradovi na harkovskom pravcu

Svi gradovi koje je Rusija izgubila na harkovskom pravcu biće vraćeni, a "NATO šejtani" će biti poraženi, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

- Ministarstvo odbrane je razjasnilo situaciju, zbog čega su izašli iz gradova kao što su Izjum, Kupjansk, Balakleja u pravcu Harkova, ali to je uslovljeno vojnom strategijom. Ja, Ramzan Kadirov, zvanično izjavljujem da će svi ovi gradovi biti vraćeni, tamo se već nalaze naši ljudi specijalno obučeni za ovaj posao, spremno je još 10.000 boraca. Uskoro ćemo stići u Odesu i vi ćete vidjeti konkretne rezultate - istakao je Kadirov u poruci na svom kanalu na Telegramu.

Ranije je lider oslobođenih teritorija Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao da su vlasti počele evakuaciju stanovništva iz Kupjanska, Izjuma, Ševčenkova i Balaklije.

Ministarstvo odbrane Rusije je u subotu saopštilo da su trupe iz Balakleje i Izjuma pregrupisane u pravcu Donjecka kako bi se postigli navedeni ciljevi specijalne vojne operacije za oslobađanje Donbasa.

Krvavo jutro u Donjecku

Ukrajinci od ranog jutra granatiraju Donjeck. Prema prvim nezvaničnim informacijama ima poginulih.

Ukrajinska vojska je u protekla 24 sata 35 puta granatirala Donjecku Narodnu Republiku, ispalivši 171 jedinicu municije, saopštilo je Predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja povezanih s ratnim zločinima Ukrajine.

U granatiranju je oštećeno 25 domova u Donjecku i Gorlovki, kao i sedam objekata civilne infrastrukture.

Ruske snage pregrupisane iz Balaklije i Izjuma u Donjeck. Balaklija potpuno pod kontrolom ukrajinskih snaga, tvrdi Kijev.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sta reci 11.09.2022. 16:42
    Kadirov, alahov ratnik, prada ratnik i sad aktuelan redakciji bez obzira sto su ti isti mundzosi glavosjeci kasapili nase vojnike na Ozrenu uz poznato skandiranje i tegbiranje.
    Pravoslavlje gospodo ne podrzava agresiju ( osim vjestackog komunisticko pravoslavnog u Rusiji) i ubijanje a onaj koji podrzava isto se ne moze pravoslavcem zvati !
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 2m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 57m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 51m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 0m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 10m
    0