Istočni front, 203. dan: Ponovo osposobljena tri voda u Zaporožju

14.09.2022. 12:30
0
IZVOR: novosti.rs/b92.net

Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 203. dan.

Rusko ministarstvo odbrane saopštava da su pokrenuli masovne napade na sve prve borbene linije u Ukrajini.

Zaharova: "Nisu još svi članovi delegacije dobili vize SAD"

Većina delegata koji prate ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova na sastanku Generalne skupštine UN nisu još dobili američke vize, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi TASS.

-U drugoj grupi su pratioci. Neki od njih su dobili vize, dok je većina ljudi još uvijek bez vize - saopštila je Zaharova ruskim medijima.

Oružje za Ukrajinu: Najviše iz SAD i Britanije

Najnoviji paket pomoći Vašingtona ukrajinskim oružanim snagama vrijedan je 675 miliona dolara, London je drugi po isporuci oružja Kijevu, a i mnoge druge zemlje pružaju pomoć Ukrajini, objavio je danas "Dojče vele".

U 20. paketu pomoći Bajdenove administracije, trebalo bi da bude isporučeno sto oklopnih transportera hamvi za zaštitu ukrajinskih vojnika na linijama fronta.

Gađana stambena zgrada u Golmovskom

Četiri osobe su poginule od direktnog pogotka ukrajinske granate u stambenu zgradu u Golmovskom u DNR, prenos RIA novosti.

Ponovo osposobljena tri voda u Zaporožju

Sva tri pomoćna voda za snabdjevanje strujom u nuklearki Zaporožje koja je pod ruskom kontrolom ponovo su osposobljena, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) u Beču.

Prvi je ponovo osposobljen za rad u subotu, prenosi Rojters.

Jedan od njih snage 750/330 kilovolti vrši napajanje nuklearke strujom potrebnom za hlađenje reaktora i druge bezbjednosne funkcije.

Druga dva voda, snage 330 i 150 kilovolti, drže se kao rezervni, navodi se u saopštenju IAEA.

Kijev: Snabdjevanje strujom u Harkovu potpuno obnovljeno

Zamjenik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika Kirilo Timošenko rekao je da je snabdjevanje električnom energijom u Harkovu i Harkovskoj oblasti "obnovljeno 100 odsto".

- Harkovska oblast. Snabdjevanje grada i regiona strujom je obnovljeno za 100 odsto - napisao je Timošenko na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terekov saopštio je u ponedjeljak da je usljed ruskih napada ponovo onemogućeno snabdjevanje tog grada strujom i vodom.

Regionalni guverener Oleh Sinehubov prethodno je rekao da je u pojedinim dijelovima Harkovske oblasti došlo do nestanka struje i prekida vodosnabdjevanja, pošto su u ruskim napadima pogođeni infrastrukturni objekti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 43m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 38m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 43m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 32m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 41m
    3