Istočni front, 276. dan: Ruska vojska uništila dva raketna sistema „Grad“ u Harkovskoj oblasti

26.11.2022. 14:52
0
IZVOR: in4s.net

U toku je 275. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Zvanična Moskva upozorila je da bi Zapad mogao da organizuje provokaciju u Ukrajini uz primjenu nuklearnog naoružanja kako bi za to potom okrivio Rusiju, Ukrajinske snage nastavljaju da granatiraju Donjeck i druge gradove u DNR.

Devet ruskih vojnika, kojima je u ukrajinskom zarobljeništvu prijetila smrt, vraćeni su danas u Rusiju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Kao rezultat pregovora sa teritorijom pod kontrolom Kijeva danas je vraćeno devet ruskih vojnika kojima je u zarobljeništvu prijetila smrt - navodi se u saopštenju.

Ruska vojska je u Zaporoškoj oblasti uništila ukrajinsko skladište municije za protivvazdušne raketne sisteme „Himars“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Eksplozije su odjeknule u ukrajinskom gradu Dnjepropetrovsk, objavljena je vazdušna opasnost. Sirene se čuju i u Poltavskoj i Harkovskoj oblasti, na teritoriji DNR pod kontrolom Kijeva i Zaporoškoj oblasti, koja se graniči sa Dnjepropetrovskom oblašću.

Narodna milicija DNR: Likvidirano preko 40 ukrajinskih vojnika

Tokom prethodnog dana likvidirano je preko 40 pripadnika ukrajinske vojske, saopštila je Narodna milicija DNR.

- Zajedničkim dejstvima pripadnika Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništeno je sljedeće neprijateljsko naoružanje i vojna oprema: pet tenkova, tri haubice D-30, pet jedinica oklopnih i automobilskih vozila, a u vazduhu je oboreno šest neprijateljskih dronova.

Protivnik je izgubio preko 40 ljudi - navodi se u saopštenju resora na Telegramu.

Svatovo u LNR na udaru je ukrajinskih snaga. Na grad je palo pet projektila kalibra 155 milimetara (kalibar koji koristi NATO).

Ukrajinske snage od jutros granatiraju Donjeck i druga mjesta u DNR.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    7h 49m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    22h 3m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    20h 10m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    18h 58m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    5h 25m
    0