Istočno Novo Sarajevo: Obavještenje za javnost

14.03.2020. 23:33
0
IZVOR: Katera

Cijeneći trenutnu zdravstveno-epidemiološku situaciju u našim lokalnim zajednicama, Republici Srpskoj i BiH, a u vezi sa povećanim stepenom mogućnosti zaraze stanovništva virusom tipa COVID-19, opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo obavještava javnost o sljedećem:

1.     U prethodnoj sedmici na području lokalne zajednice, a u skladu sa Odlukama Vlade Republike Srpske, otkazana su sva javna okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru. U skladu sa tim, sve manifestacije i događaja u organizaciji J.U. „Kulturni centar“ Istočno Novo Sarajevo, i J.U. SRC „Slavija“ su otkazane i do kraja marta najmanje, neće biti organizovane. Takođe, otkazana su i sva sportska takmičenja na otvorenom prostoru. Molimo sve sportske i kulturne radnike, kao i radnike iz nevladinog sektora, da se striktno pridržavaju ovih odluka.

2.     U skladu sa Odlukama Vlade Republike Srpske, obustavljen je rad osnovnih i srednjih škola na području opštine na 21 dan, odnosno do kraja marta ove godine.

3.     U skladu sa Odlukama Vlade Republike Srpske, na području lokalne zajednice, zabranjena su sva javna okupljanja koja obuhvataju skupove sa više od 100 ljudi.

4.     U toku današnjeg dana (14.03.2020.godine), izvršena je dezinfekcija svih javnih ustanova i javnih preduzeća na području opštine Istočno Novo Sarajevo (prostorije opštinske uprave, Kulturni centar, dvorana „Slavija“, Dom zdravlja Istočno Sarajevo, osnovne i srednje škole na području opštine, Centar za socijalni rad, prostorije KP „Rad“ a.d. Istočno Sarajevo, „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Istočno Sarajevo, „Sveti Marko“ a.d. Istočno Sarajevo). U narednim danima nastaviće se dezinfekcija prostorija ostalih javnih ustanova i preduzeća.

5.     Direktori lokalnih javnih preduzeća su preduzeli sve neophodne radnje i mjere da se pružanje javnih usluga i dobara u lokalnoj zajednici odvija na nesmetan način i bez prepreka.

6.     Pozivamo sve građane opštine Istočno Novo Sarajevo, da se u slučaju bilo kakvih zdravstvenih tegoba, naročito onih koji mogu izazvati sumnju na virozne prehlade, gripe, upale ili druge vrste komplikacija, odmah jave u Dom zdravlja Istočno Sarajevo. Građane molimo na prisebnost i razumjevanje.

7.     Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, je u koordinaciji sa načelnikom opštine Istočna Ilidža, donio Odluku da se rad svih ugostiteljskih objekata na području opštine od sutra 15.03.2020.godine, ograničava na rad do 18.00 časova, u narednih 14 dana.

8.     Molimo sugrađane starije starosne dobi, da smanje nivo izlazaka iz svojih kuća i stanova, a ukoliko ipak moraju napuštati svoje domove, da to rade u ograničenom vremenu i prostoru.

9.     Pozivamo građane na izbjegavanje bilo kakve vrste javnih okupljanja.

Opštinska uprava opštine Istočno Novo Sarajevo moli sve sugrađane da se pridržavaju navedenih uputstava, u cilju spriječavanja ili umanjivanja mogućnosti pojave gore navedenog virusnog oboljenja, ali i u cilju normalnog funkcionisanja lokalne zajednice u ovako izazavanim uslovima.

 

Načelnik

Ljubiša Ćosić

Komentari 0
Povezane vijesti
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Torta za gradonačelnicu Sarajeva Torta za gradonačelnicu Sarajeva
Novogodišnji prijem za predstavnike političkog i javnog života Istočnog Sarajeva (FOTO) Novogodišnji prijem za predstavnike političkog i javnog života Istočnog Sarajeva (FOTO)
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 58m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    8h 3m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 55m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    21h 25m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    9h 9m
    0