Istočno Novo Sarajevo: Potpisan ugovor o rekonstrukciji kotlovnice

07.03.2022. 13:18
0
IZVOR: SRNA

Predstavnici "Toplane - Istočno Novo Sarajevo" i preduzeća "Radis" potpisali su ugovor za izradu Glavnog mašinskog, elektro i građevinskog projekta rekonstrukcije kotlovnice od 20 megavata, koji predviđa da će glavni energent biti prirodni gas.

Ugovor su danas potpisali vršilac dužnosti direktora "Toplane - Istočno Novo Sarajevo" Dejan Berjan i tehnički direktor preduzeća "Radis" Istočno Sarajevo Jovana Pržulj.

Berjan je rekao Srni da je jedino "Radis" zadovoljio tehničke uslove za izradu ovog projekta, a da je potpisivanju ugovora prethodila izrada Idejnog projekta i strategije razvoja "Toplane", kao i izrada elaborata o stanju distributivne mreže vrelovoda.

- Rekonstrukcija je neophodna jer više nemamo snage za priključenje novih objekata, a naš grad se konstantno gradi i širi - naveo je Berjan.

On je istakao da je projektnim zadatkom definisano da će doći do promjene energenta. Glavni energent će biti prirodni gas, a alternativa lož ulje, što će dovesti do promjene sadašnjeg energenta – mazuta, koji je ekološki neprihvatljiv za Istočno Sarajevo.

Izradom Glavnog mašinskog, elektro i građevinskog projekta rekonstrukcije kotlovnice od 20 megavata, biće poznat iznos procijenjene vrijednosti same rekonstrukcije.

- Po izradi projekta vidjećemo koliko sredstava je potrebno i napraviti plan finansiranja. Jedna od mogućnosti je kreditno zaduženje, druga podrška opštine Istočno Novo Sarajevo i Vlade Republike Srpske, jer `Toplane` nisu u mogućnosti da to same finansiraju - naveo je Berjan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO) Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    12h 6m
    0
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    8h 3m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    14h 10m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    11h 24m
    0
  • Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
    10h 22m
    0