Ivana Španović u finalu Olimpijskih igara

01.08.2021. 09:34
0
IZVOR: dnevnik.rs

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale u skoku udalj na Olimpijskim igrama u Tokiju. Poslije prestupa u prvoj seriji, Zrenjaninka je u drugoj skočila tačno sedam metara i već izborila mjesto u finalu, odnosno preko norme 6,75 m. Ovo je i najbolji skok Španovićeve ove godine.

Gledajući obje grupe, odmah iza Španovićeve bila je Njemica Malaika Mihambo skokom 6,98 m, dok je treća bila Amerikanka Britni Ris (6,86). Finale su još izborile Tara Dejvis iz SAD (6,85), Čantel Meloun sa Britanskih Devičanskih ostrva (6,82), Kadi Sanjia iz Švedske (6,76), Nigerijca Esa Brume (6,76) i Britanka Abigejl Irozuru (6,75).

- Želim da se odmorim sutra, da malo "istoniziramo" i da u utorak u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi - izjavila je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović posle plasmana u finale skoka u dalj na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Brišemo sve što je bilo danas, fokus je na finalu. Oslanjam se na svoje iskustvo i na želju koju toliko dugo imam - rekla je Španović srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je dodala da je uoči takmičenja bila sigurna u sebe.

- Prvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrduje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75 , tako da nam sada ostaje da dodatno podignemo raspoloženje i formu - izjavila je Španovićeva.

Ivana Španović će ići u borbu za medalje u utorak od 3.50 po našem vremenu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu Ruski sportisti dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju Sara Ćirković: Sada sanjam olimpijsku medalju
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    4h 32m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    11h 38m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    10h 5m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    5h 47m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    11h 57m
    0